Лили Иванова с подарък за рожден ден - огромен черно-бял портрет

Снимката на Десислава Кулелиева от “24 часа”, която примата ще получи като подарък от вестника за рождения си ден днес.  СНИМКИ: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА И “24 ЧАСА”

Снимката е от изложбата на “24 часа”, наредена в Народния театър по случай 27-ата годишнина на вестника

Огромен черно-бял портрет (100 на 70) ще получи днес примата на българската естрада Лили Иванова. Той е специален подарък от “24 часа” за рождения ѝ ден и е част от една уникална изложба - дело на нашите репортери, събрала 27 емблематични лица от българската култура. Тя може да се види от днес във фоайето на Народния театър по повод 27-ия рожден ден на вестника.

Изборът на този фотопортрет не е случаен. Фоторепортерката Десислава Кулелиева два часа наблюдава през обектива си Лили Иванова при един от концертите ѝ в зала “Арена Армеец”. Два часа на сцената, на 12-сантиметрови токчета, неизчерпаема енергия и пълно раздаване на публиката. До последната минута!

Лили Иванова има звезда на българската Алея на славата.
Лили Иванова има звезда на българската Алея на славата.

“Това се опитвах да уловя с обектива. Отдаването, цялата тази любов, как дава сърцето си на своята публика. Отдавна ѝ се възхищавам, но този път беше като откровение - опитах се да хвана мига, в който е озарена - тя дава и получава обич. Това е магията Лили Иванова! Глас, светлини, сенки и сияние. Затова и аз направих този кадър с любов”, разказва Десислава Кулелиева, една от най-опитните фоторепортери на “24 часа”, носител на специалната награда на София за фотожурналистика.

Защо фотосът е черно-бял? Защото това са цветовете на Лили Иванова и при този контраст най-добре личи нейната неизчерпаема енергия, която блика дори от черно-бялото, твърди авторката на портрета.

Примата винаги пази дискретност как ще отбележи личния си празник. Знайно е, че който иска да я поздрави с букет цветя, може да го прати в дома ѝ на ул. “Оборище”. Портиерът е предупреден и много любезен. Всяко цвете ще пристигне до Лили Иванова със съответното пожелание. Входът се превръща в истинска цветна градина. Лили Иванова обича цветята, но се възхищава на изящността на розите, на загадъчността на орхидеите, на нежността на фрезиите. Вероятно, както често прави през последните години, ще се срещне с приятели на вечеря в тесен кръг. Само тази вечер нарушава свирепата си диета! И си позволява шоколадов десерт.

Честит рожден ден! Все така витална!

Певицата на наградите на “БГ радио”
Певицата на наградите на “БГ радио”

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене