Майката и таткото на Бербатов не си говорят

Маргарита Бербатова няма гадже

Майката и таткото на Димитър Бербатов не си говорят и се избягват като дявол от тамян. Те не желаят да ходят едновременно на събития, организирани от сина им. Не се виждат дори и по семейни празници на Митко или на техните внучета.

Това признаха пред "България Днес" източници от Благоевград, където днес живее Маргарита Бербатова. Тя и Иван Бербатов се разведоха официално, въпреки че първоначално медицинската сестра се дърпаше. Маргото бе обявила, че не желае да наранява двете си деца Димитър и Асен. В крайна сметка бракоразводно дело имаше след 34 години брак.

В момента Маргарита се изявява като шеф на Център за стари хора в родния си град. Според очевидци тя няма сериозен нов мъж в живота си. Не така стоят нещата с таткото на футболиста - Иван. Той живее заедно с любовницата си в София.

Родителите на Бербатов категорично са му поставили условие да не ги среща в никакъв случай. По време на големия благотворителен мач, организиран от Бербо през 2017 година, на стадиона дойде само майка му. С татко си бившият нападател се среща тайно в столицата. Понякога дядото идва да види внучките си Деа и Елиа в къщата им в Бояна.

Иван Бербатов ходи тайно при Митко
Иван Бербатов ходи тайно при Митко

В същото време Маргарита смени фамилното име Бербатова. Тя подмени личните си документи, в които вече фигурира моминското й име Асенова.

Фамилията на Бербатов се разпадна сгромолясващо след смъртта на любимите баба и дядо на Митко от село Марикостиново, където Митко израства като дете. Досущ като в повестта "Гераците" на Елин Пелин, семейните ценности се разпадат след кончината на дълбоко уважаваните възрастни хора от село Марикостиново.

Митко е кръстен на дядо си Мицо, който се спомина на 12 ноември 2013 година на 82-годишна възраст. Звездата тогава прие тежко загубата на човека, който му е дал първите уроци във футбола. Година след смъртта на дядо Мицо и неговата спътница в живота - баба Верка, се разболя и се спомина. Дали по тази, дали по друга причина, скоро след това родителите на футболиста се разделиха. Бербатов е приел тежко и развода на родителите си, но се опитвал да скрие мъката в себе си и да не я показва наяве. Бащата на Митко категорично отказва да говори за личния си живот. Неотдавна той сподели пред "България Днес":

"Вас не ви интересуват личните ми дела. Гледайте си вашия живот. Какво толкова е станало? Нищо не казвам", отсече Бербатов-старши. На въпрос дали синовете му Димитър и Асен не страдат от развода, той отвърна: "Кой какво е говорил за синовете ми, няма значение, няма да коментирам."

Димитър Бербатов не успя да помири родителите си
Димитър Бербатов не успя да помири родителите си

Самото бракоразводно дело преди 3 години премина под пълно прикритие. Благоевградският съдия Вера Янева-Коева не пожела да разкрие нищо на бял свят. "Не мога да споделя нищо за развода на Бербатови с вас, защото така бих нарушила закона. Знам, че делото буди широк обществен интерес, но двете страни поискаха то да бъде разглеждано при закрити врата", отсече тогава човекът на Темида.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене