Синът на Милен Велчев играе доносник в “Революция Х”

Виктор Велчев (вляво) получава ролята след дълъг кастинг с десетки конкуренти.

Синът на бившия министър на финансите Милен Велчев - Виктор, се сдоби с първата си роля на големия екран.

Той е част от актьорския състав на най-новия български филм “Революция Х” на режисьора Димитър Гочев. Виктор, който тази година ще навърши 14 години, влиза в образа на Явор - момче, което пътува с училищния лагер, но по стечение на обстоятелствата попада в мрежите на хитрия директор Цеков, чийто образ се играе от актьора Георги Кадурин. Явор става негов доносник и издава какво е научил за по-големите и най-вече за музикантите от групата “Революция Х”. Целта е директорът да контролира всички ученици и да ги възпре да правят глупости, защото всеки гаф ще го отдалечи от мечтата му да получи наградата “Директор на годината”.

Малкият Виктор си партнира с Бербатов и Гери-Никол в новия филм на Димитър Гочев.
Малкият Виктор си партнира с Бербатов и Гери-Никол в новия филм на Димитър Гочев.

По време на кастинга екипът на продукцията останал много изненадан, защото малкият Виктор досега нямал опит в киното. Въпреки това

по лицето му не

личало притеснението

Изглеждал така, сякаш от доста време ходи по кастинги. “Виктор е избран на общо основание според таланта, който сме видели в него”, казват от екипа на филма. Очевидно има дарба, тъй като се явява на прослушване с десетки деца.

След като вече е ясно, че ще влезе в кожата на доносника Явор, е изпратен на курс за начинаещи актьори при Даниел Ангелов. Той играе забавния и артистичен учител, който си е останал непораснало дете и е близо до учениците. Също като героя си Ангелов остава близо до децата през целия снимачен процес, за да помага с научаването на репликите.

Виктор като съвсем малък заедно с баща си Милен Велчев
Виктор като съвсем малък заедно с баща си Милен Велчев

“Виктор много добре се справя. Мисля, че актьорството може да му е бъдеще. Изключително отговорен и е много интелигентен”, казва за малкия актьор Ангелов, който има школа по актьорско майсторство за деца и дори е поканил Виктор. “Предложих му

да се включи в

моята школа и нищо

чудно от догодина

да е част от нея”

Ангелов се включва да помага на децата, защото участието в “Революция Х” е голямо предизвикателство за тях. Като треньор на децата той няколко пъти ги събира в парка, за да отрепетират сценария. При репетициите остава с много добро впечатление от Виктор. “Много възпитан и талантлив. На няколко пъти се срещнахме с баща му на снимачната площадка”, добавя актьорът.

Виктор и другото момче, което влиза в ролята на доносник на директора, се справили забележително по време на снимачния процес. “Понякога

реагираха

по-естествено и

по-адекватно от

актьори,

които имат голям опит зад гърба си. Това е често срещано при децата, тъй като те не са излишно обременени. Успяха да изглеждат напълно естествени, което за нас беше голям бонус”, допълва екипът на “Революция Х”.

Най-много са сцените на Виктор с Георги Кадурин, но във филма участват и други известни актьори, както и много популярни личности. Сред тях са Димитър Бербатов, Люси Иларионов, Гери-Никол, Александър Сано, Бойко Кръстанов, Стефка Янорова, Диляна Попова. Лентата е

продължение на

популярния сериал

“Революция Z”,

който се излъчваше по Би Ти Ви.

Новият филм отново разказва за тийнейджърските неволи на музикалната група, но този път сюжетът не се развива през учебната година, а по време на лятната ваканция. Тогава групата тръгва на първото си морско турне. Младежкият филм има и криминална екшън линия. Шофьорът на училищния автобус е наркодилър, който прекарва кокаин и без да иска, разменя чантата с дрогата с тази на един от учениците. След пратката вървят и двама дребни престъпници, които се опитват да я откраднат. Това допълнително ядосва шефа на мафията Димитър Бербатов, който използва футболните си умения, за да изтезава своите заложници.

Синът на бившия министър на финансите никога не е ходил на уроци по актьорско майсторство. Виктор е на снимката вдясно.
Синът на бившия министър на финансите никога не е ходил на уроци по актьорско майсторство. Виктор е на снимката вдясно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене