Вежди Рашидов празнува 24 май с Васко Василев в Лондон

Светла Дионисиева, Вежди Рашидов, Васко Василев и Памела Никълсън Снимка: Комисия по културата и медиите

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов празнува 24 май като официален гост на предпремиерата на знаменития спектакъл на Васко Василев и Памела Никълсън - „Trioperas“ в Peacock Theatre в Лондон. Постановката е обявена за „шоуто на годината“ в английската столица и се реализира с подкрепата на Българския културен институт в Лондон и нашето посолство, съобщиха от Комисия по културата и медиите към Народното събрание. 

„Изключителният талант на световния ни цигулар Васко Василев и неговия екип е сътворил един необикновен спектакъл, с който всяка страна може да се гордее“, възхити се Вежди Рашидов. В едно модерно звучене са съчетани три легендарни опери – „Турандот“, „Мадам Бътерфлай“ и „Кармен“, които завладяват сцената с магичното въздействие на класическа музика, рап, рок, хип хоп, акробатика, балет, салса и кунг фу.

Хитовото шоу препълни залата на Peacock Theatre в Лондон и предизвика овациите на публиката. Вежди Рашидов поздрави Васко Василев и Памела Никълсън за необикновения успех на спектакъла и изрази готовност да разговаря с министъра на културата Боил Банов, за да се обсъди евентуална възможност за гостуване на „Trioperas“ в България. Сега предстоят турнета на постановката в Китай, САЩ и Япония. Васко Василев и екипът му благодариха специално на директорката на Българския културен институт в Лондон Светла Дионисиева за усилията й за реализирането на хитовия спектакъл.

Изпълнителите на спектакъла приемат овациите на публиката
Изпълнителите на спектакъла приемат овациите на публиката
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене