Фенове се молят, деца плачат: Прохазка, остани!

Словакът успокоява разреван малък фен

Романе, остани! Това се молят всички фенове на "Левски". "Сините" искат техния голям любимец да остане в отбора и през следващия сезон.

Договорът на сърцатия футболист изтича и почти сигурно няма да бъде подновен. Словакът направи своеобразно сбогуване с привържениците след победата с 41 над "Черно море", която класира "Левски" за Лига Европа. Прохазка напусна стадион "Георги Аспарухов" тъжен и с насълзени очи. 29-годишният словак влезе в историята, изравнявайки рекорда на Лусио Вагнер от 173 мача за чужденец с най-много мачове със синята фланелка.

Роман Прохазка ще липсва на феновете
Роман Прохазка ще липсва на феновете

Публиката не спря да скандира името на Прохазка. Един от ултрасите дори подари тениската си на словака. Халфън аплодира трибуните на "Герена" и дори се просълзи. Най-сърцераздирателният момент се случи пред събликалните на отбора. Тогава малък фен на "сините" се разплака неутешимо за своя любимец. Роман се прояви като изключителен човек, гушна детето и го успоки, а накрая му подари анцуга си.

Роман Прохазка се сбогува с феновете на "Левски" и си тръгна просълзен
Роман Прохазка се сбогува с феновете на "Левски" и си тръгна просълзен

В същото време други запалянковци молеха играча да остане, но той не отговори дали това ще се случи. Всъщност ръководството на "сините" все още не е направило оферта за нов договор към Прохазка. На 99% сърцатият играч напуска "Герена", като предложения към него има от чешкия "Виктория" (Пилзен), както и от полски отбори.

Дошлият от "Спартак" (Търнава) през 2012 година футболист записа 173 мача и 24 гола за "Левски".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене