Украински ултраси пребиват англичани в Киев

Единият от хулиганите бе арестуван от полицията

Украински ултраси пребиха фенове на "Ливърпул" в Киев в навечерието на финала на Шампионската лига. Привържениците на английския гранд са атакувани в ресторант в близост до Олимпийския стадион от 20 маскирани хулигани с крайнодесни убеждения. Грозната случка се разиграва около 20,30 ч. местно време в четвъртък. Местните власти и английските медии са убедени, че засадата е предварително организирана и феновете на "Ливърпул" не са имали никакво време за реакция. Те са се опитали да се предпазят с маси и столове от изродите и са бягали през счупените прозорци на заведението. Вследствие няколко англичани са с прорезни рани по главите и шията.

"Вечеряхме в ресторанта и с нищо не сме предизвикали агресията спрямо нас - разказва един от пострадалите. - Не съм дошъл тук за това. Искам просто да гледам футбол. Нападнаха ни като глутница. Беше ужасно!"

Полицията в Киев успява да арестува едва двама от нападателите, но все пак предотвратява истинска трагедия. Нападателите са едни от най-свирепите фенове на местните "Динамо" (Киев) и са известни с нацистките си убеждения, които са широко разпространени в Украйна. Ден по-рано британският журналист от индийски произход Тарик Пандж се оплака, че на площад "Независимост" в Киев е поздравен от минувачи с нацисткия поздрав "Зиг Хайл".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене