Рахой пропуска финала на Шампионската лига в Киев заради политическата криза в страната

Снимка: Ройтерс

Безусловен привърженик на футболния отбор Реал Мадрид, испанският премиер Мариано Рахой реши да анулира пътуването си до Киев, където трябваше да гледа финала на Шампионската лига, предаде Франс прес. На финала в Киев утре Реал Мадрид се изправя срещу Ливърпул.

Причината за анулиране на пътуването е, че основната опозиционна испанска политическа сила - Испанската социалистическа партия, внесе вот на недоверие на правителството на Рахой. Мотив за това стана фактът, че вчера съд в Испания осъди 29 бизнесмени и бивши официални лица от Народната партия на Рахой за различни престъпления, сред които измама, укриване на данъци и пране на пари в рамките на незаконна схема, която спомагала за финансирането на партията. В същото време партията Сиудаданос (Гражданите), съюзник на Рахой, го изостави и поиска нови избори, предаде БТА.

Испанският премиер Мариано Рахой заяви по-рано днес, че няма да свиква предсрочни парламентарни избори и каза, че страната му се нуждае от стабилност, за да запази силното си икономическо възстановяване. Той се зарече да изкара докрай четиригодишния си премиерски мандат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене