Бомба! Евровизия ... може да бъде в Кипър!

Снимка: Ройтерс

Според електронната версия на кипърския вестник "Филелефтерос" новината потвърждават и израелските медии.

Според информация EBU предупреди израелското национално радио KAN, че Израел вероятно няма да бъде домакин на конкурса през следващата година.

Репортаж на испаноговорящия канал Формула ТВ съобщава, че от EBU е изпратено ясно предупреждение до израелското правителство. По-конкретно се изяснява, че песенният конкурс на Евровизия 2019 може да бъде прехвърлен в Кипър или Австрия, ако страните бойкотират конкурса през следващата година.

Израелският вестник Haaretz съобщава, че няколко държави са се свързали с EBU, за да изразят разочарованието си от факта, че вероятния град-домакин на следващия конкурс е Ерусалим.

Сред тези страни са Ирландия, Швеция, Обединеното кралство и Исландия. Много страни заявиха пред EBU, че са под силен политически натиск и следователно не могат да участват в следващия конкурс за песни, ако се провеждат в Йерусалим. И, разбира се, поради политическия конфликт с Палестина.

В репортажите се примоня, че преди няколко месеца американският президент Доналд Тръб обяви, че признава Йерусалим за столица на Израел, причинявайки ожесточени реакции.

Това решение противоречи на позицията на международната общност. ООН смята, че статутът на светия град трябва да бъде определен в контекста на споразумение между двете страни, израелците и палестинците.

По този начин Евровизия за пореден път придоби политически "аромат". И въз основа на най-новите факти, всичко предполага, че събитието от 2019 г. ще бъде ... взривоопасно, коментират още медиите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене