Роналдо уплаши Мадрид

Роналдо може да напусне "Реал"

Кристиано Роналдо е на изхода на "Сантяго Бернабеу"!

Новината дойде минути след триумфа на "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига и шокира футболния свят.

"Белият балет" спечели трети пореден трофей в най-силния европейски турнир след успех с 3:1 над "Ливърпул". Но огромният успех на отбора бе засенчен от изказване на звездата.

"Беше прекрасно да играя в "Реал" (Мадрид) - започна Кристиано. - След няколко дни ще кажа нещо, ще дам отговор на феновете, които винаги са били зад мен. Сега се наслаждавам на момента.

После ще си почина и ще отида на лагер с националния отбор. Ще видим какво ще се случи..."

Малко по-късно Роналдо бе притиснат от репортери за повече яснота по въпроса за неговото бъдеще. И португалецът започна да увърта.

"Не беше точният момент за думите - каза Кристиано. - Не искам да отнемам заслугата на отбора. Три последователни Шампионски лиги е нещо уникално... Личните неща не са важни сега. Не беше точният момент, но бях честен. Не говоря често, но когато говоря, говоря. След седмица ще кажа нещо. Говорих с агента си. Моите думи не са под знака на възбудата. Проблемът идва отдалеч и не е в парите.

Спечелих пет Шампионски лиги, пет "Златни топки". Знам какво давам на клуба. Но не искам да отнемам момента на моите съотборници, ние сме шампиони."

Запитан директно дали през следващия сезон ще играе в Мадрид, Роналдо каза: "Не мога да потвърдя нищо. Животът не е само слава. Президентът Флорентино? Поздравих го. Аз съм добър професионалист."

Изказването на Кристиано предизвика истинска сензация! Заваляха въпроси.

Защо се маха? Къде ще отиде?

Засега изглежда, че "Пари Сен Жермен" може да си позволи трансфер от такъв калибър. Парижани са най-вероятният кандидат за Роналдо. Другите възможности са "Манчестър Сити" или "Манчестър Юнайтед".

Президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес не изглежда особено притеснен от изказването на нападателя.

"Всеки има право да говори - коментира босът на "белите". Клубът е най-важното нещо. Сега това, което трябва да направим, е да празнуваме. Винаги се говори за бъдещето на Роналдо и после нищо не се случва. Много съм щастлив, че Кристиано има пет Шампионски лиги, както и аз. Питайте него за намеренията му. Той си има договор."

Гарет Бейл, който блесна с два гола във вратата на "Ливърпул", също може да напусне. Той поиска гаранции, че ще получава повече време на терена, ако реши да остане на "Бернабеу".

"Не бях очарован да започна като резерва на финала, но това беше решение на треньора - призна Бейл. - Когато вляза като смяна, се старая да внеса отпечатък и се радвам, че го сторих. Имам нужда да играя всяка седмица. Трябва да помисля добре в паузата на шампионата и да обсъдим бъдещето ми с моя агент."

"Реал" спечели триумфира за трети пореден път в Шампионската лига
"Реал" спечели триумфира за трети пореден път в Шампионската лига
Бейл иска гаранции за титулярно място
Бейл иска гаранции за титулярно място
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене