Йоана Буковска във филм с неочакван край за историята на Пловдив

ЙОАНА БУКОВСКА-ДАВИДОВА

Йоана Буковска е част от актьорския състав, който участва в новия български филм “Химера”. Той ще е една от седемте документални ленти от поредицата “КиноПловдив”, вдъхновени и посветени на града на тепетата. Снимачните екипи започнаха работа в петък, 15 юни, а проектът е част от програмата на Пловдив – европейска столица на културата 2019-а.

Режисьорът Павел Г. Веснаков (“Чест”, “Зевс”, “Откраднат живот”) застава зад “Химера”. За три снимачни дни екипът му ще заснеме историята за шофьор, който намира митично създание в задния двор на блока си. След като разбира, че полицията не може да му помогне, е принуден да се обърне към Бог. Освен Буковска във филма участват още Георги Иванов, Даниел Рашев и Иван Пасков.

Режисьорският тандем Петър Вълчанов и Кристина Грозева (“Урок”, “Слава”) показват Пловдив през детските очи на Тео, която израства в града. “Тео, която живее на покрива” ще бъде заснет на покрив в близост до паметника на Альоша от 23 до 27 юни, с актьорски детски състав предимно от Пловдив.

Останалите пет късометражни филма ще се снимат през лятото. Очаква се пълнометражният филм да е завършен до края на годината и да има премиера през март 2019 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене