8-годишна балерина “открадна” музиката на Андре Рийо (Видео)

Стефани Николова танцува по време на изпълнението на “Красивият син Дунав”.

8-годишната Стефани Николова предизвика истински фурор на втория концерт на Андре Рийо в София. В неделя по време на изпълнението на “Красивият син Дунав”, написана от Йохан Щраус, момичето демонстрира изяществото на балета, лично поканено от краля на валса Рийо. Двамата накараха публиката да ги аплодира на крака, а цветята, които получаваше музикантът, отиваха в ръцете на балерината. Веднага след концерта Стефани отпътува с родителите си към Варна, където учи балет в Националното учлище по изкуствата “Добри Христов”.

Тя танцува всеки ден, защото се подготвя за световния конкурс “Денс уорлд къп” в Барселона, разказа майка ѝ Веселина пред “24 часа”. Стефани се занимава с балет от 3 години, а освен в училището танцува и в частна школа. Балетният й педагог е Десислава Стойнешка, в школата я учи Елена Бубновская.

Младата балерина е печелила първи награди в десетки конкурси. Първия, на който се явява и заема първото място, е в Санкт Петербург. Следват Унгария, "Хармония и сила" в Созопол, на който също е първа. Тази година обаче заради участието в Барселона, ще пропусне морския конкурс. Била е във Варна на "Танцуващи сърца", където печели две първи места. Следват Русе, Пловдив, Рим, Палма де Майорка и още много други точки, на които успява да се докаже като истински професионалист. 

Майка ѝ се надявала да може да снима малката балерина с цветя и балетна стъпка на сцената за краля на валса. И през ум не ѝ е минавало, че дъщеря ѝ ще изправи 11-хилядна публика на крака. Дори не носи палците й, а обувките, които носи Стефи се оказват неудобни за танца. За това ги събува и й се налага да танцува на сцената без обувки. 

“Нейната най-голяма сила е нейното излъчване. Ако танцува насила, няма да изглежда по този начин”, казва Веселина и добавя, че Стефани е успявала да впечатли световни специалисти по балет.

От вълнение, докато я наблюдава на сцената майка и Веселина забравя да я снима. Баща й все пак успява да й направи видео.

Балерината определено спечели симпатиите на зрителите, десетки бяха тези, които искаха да се снимат с нея след концерта. 

На майка си казала: "Мамо когато станах световна шампионка в Хърватия, нямах толкова поздравления"

"Как да й обясня, че едното е състезание, а концертът е любов", казва майка й. Тя вярва, че балетът ще възпита у Стефани не само красива стойка и дисциплина, но и любов към класическата музика.

На коцнерта Стефани бе придружена от семейството си.
На коцнерта Стефани бе придружена от семейството си.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене