Най-сетне: Милка Манева получи олимпийското сребро!

След Тервел Пулев и Станка Златева, Милка Манева донесе третото отличие за България от Лондон 2012 Снимка: Владимир Стоянов

След дълго чакане, продължило шест години, България официално получи трети медал от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Сребърно отличие бе връчено на Милка Манева - състезател по вдигане на тежести. Това се случи на церемония в НСА по време на честването на Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец.

Българката завърши на пета позиция в кат. до 63 кг, но три от по-високопоставените съпернички дадоха положителни допинг проби и постиженията им бяха анулирани от МОК.

"Чувството е страхотно. Само аз знам през какво преминах, за да стигна дотук. Благодаря на близките ми, които стоят до мен и ме подкрепят непрестанно. Тази емоция не може да се опише с думи, трябва да се изпита" развълнувана бе щангистката.

Тя получи медала от председателя на БОК - Стефка Костадинова. Световната рекордьорка в скок на височина беше развълнувана от щастливата развръзка.

"Справедливостта възтържествува - коментира Стефка. - Аз, като спортист изживявам много силно ситуацията. Въпреки, че Милка не успя да изживее най-щастливия момент - да се качи на почетната стълбичка на олимпийски игри, нейният труд беше възнаграден".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене