Дъщерята на Любка Качакова прави първата си изложба в Холивуд

Плакатът за изложбата, на който има и картини на 12-годишната художничка.

Актрисата Ирина Малеева помага

на 12-годишната Анна-Мария

да покаже таланта си в САЩ

12-годишната Анна-Мария Николова, дъщеря на бившия зам.-министър на екологията в правителството на Симеон Сакскобургготски - Любка Качакова, ще покаже за първи път картините си в САЩ. Домакин на изложбата е актрисата Ирина Малеева, която от десетилетия живее в Лос Анджелис и подпомага талантливи деца да сбъднат мечтите си.

Дебютът в Града на ангелите на даровитото момиче е на 19 юли в Circa Showroom в Уест Холивуд, средище на много културни изяви. Младата художничка рисува предимно с тъмни цветове, защото съпреживява големите трагедии по света.

Според Ирина Малеева, която е дъщеря на известната от близкото минало легенда на Народния театър Ирина Тасева, Анна-Мария е завършен художник въпреки крехката си възраст. Нарича я “красив експресионист”. Тя е силно впечатлена от многото таланти на момичето, което наред с рисуването посещава актьорски класове, пее и танцува. Още на 6-годишна възраст детето печели сребърен медал на международно състезание по рисуване в Япония.

Актрисата Ирина Малеева се среща за първи път  с момичето миналата година.
Актрисата Ирина Малеева се среща за първи път с момичето миналата година.
Ирина Малеева е единствената българка, снимала в няколко епизода на “Дързост и красота”, партнирала е на великия Орсън Уелс във “Венецианският търговец” и е играла със Сюзън Сарандън, Дейвид Духовни и други.

Освен че подава ръка на талантливи деца, Малеева подпомага приюти за кучета в САЩ, и е осиновила 20 бебешки слончета в Кения, чиито родители са избити от бракониери. Преди САЩ звездата на Ирина Малеева изгрява в италианското кино, където играе в шест филма на големия Фелини.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене