Орлин Горанов с роля в хитовия спектакъл „Mamma Mia! ” на Софийската опера

Орлин Горанов е част от артистичния екип, който прие поканата и предизвикателството, отправени им от директора на Софийската опера и балет академик Пламен Карталов (вдясно). Снимка Софийска опера

Гражданите и гостите на София ще могат да бъдат с Орлин Горанов в премиерния спектакъл „Мамма mia!“ на 19, 21 и 22 юли в Софийската опера и балет и на 26 и 28 юли на фестивала „Опера на върховете“ в Белоградчик,  съобщиха от пресцентъра на операта.

Орлин Горанов е част от артистичния екип, който прие поканата и предизвикателството, отправени им от директора на Софийската опера и балет – академик Пламен Карталов, да бъдат част от състава, който ще има удоволствието да представи за първи път на българска сцена едно от хитовите заглавия в афиша на световните музикални сцени – мюзикъла „ Мamma Mia ” с музика на шведската поп - група АВВА.

Българската публика ще има привилегията да бъде сред онези над 60 милиона зрители по света, които досега са имали възможността да се докоснат до един от най – хитовите мюзикъли, спечелил симпатиите и уважението на меломаните.

За това освен песните на АВВА, адаптирани на български език, със сигурност ще помогне и актьорския екип – част от който е и едно от познатите имена на българската и световната сцена Орлин Горанов. В „ Мamma Mia ” той ще изиграе ролята на един на потенциалните бащи на героинята Софи, чиято съкровена мечта е да открие баща си, когото не познава, за да я отведе до олтара в деня на нейната сватба и така да направи за нея този ден незабравим. Дали Сам или Орлин Горанов е човекът, имал място в миналото на майката на Софи – известна в миналото певица – публиката ще разбере, ако гледа спектаклите на „ Мamma Mia ” , включени в репертоара на Софийската опера и в програмата на фестивала „ Опера на върховете“ на Белоградчишките скали.

Самият Орлин Горанов споделя, че работата му в този проект на режисьора академик Пламен Карталов е предизвикателство, но обещава да зареди публиката с положителна емоция. Такава, каквато винаги демонстрира от сцената, която избира пред кариера в медицината. Горанов започва да се занимава с музика най - напред с участието си в хор „Бодра смяна”. След това е солист на Ансамбъла на строителни войски, а след завършването на Музикалната академия работи като солист на Пловдивската опера. В поп – музиката популярност Орлин Горанов освен със соловата си кариера набира и с дуетите си с Кристина Димитрова. Участва със своя роля и във филма „ Мисия Лондон ”. Орлин Горанов изнася множество концерти н страната и чужбина. Заедно с артистичната си кариера развива и активна обществена дейност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене