Жасмина и Стоян: Запознахме се в Tinder, това е най-пълноценната ни връзка досега

Жасмина и Стоян в Милано  СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Двойката е заедно от 3 г., досега са се карали само веднъж

Жасмина Гевезиева и Стоян Беров са млади и успешни. Тя е на 26 г. и вече е на отговорна позиция в голям медиен холдинг, а той - 27-годишен програмист. Събира ги Tinder преди повече от 3 години. Влизат в приложението на шега и от любопитство, а днес казват, че това е най-хубавата връзка досега в живота им.

- Как се запознахте?

Стоян: В платформата Tinder. Беше късна вечер в началото на есента, а националният ни отбор по футбол губеше от Италия в квалификационен мач с 1:0. От скука - гледах повече в телефона си.

Жасмина: Като се върна назад - по много смешен начин. Бях на домашно парти и докато си танцувах, дадох демонстративно телефона на един приятел със страхотен вкус за мъже и му

заявих театрално:

“Избери ми мъж!”

В крайна сметка той цъкнал сърчице на двама, единият от които беше Стоян. Самото гаджосване беше още по-смешно - шест дни, след като се запознахме, успях да си изкълча глезена изключително нелепо пред един магазин. Стоян ме заведе в болницата и там официализирахме началото на връзката си. Счупеното/изкълченото може би наистина е на късмет, не мислиш ли?

Двойката в Тайланд
Двойката в Тайланд

- Кой ви насочи към приложението Tinder?

С: През 2015-а приложението вече бе световен хит, но нямах представа колко е популярно в България. Реших да стимулирам употребата му в нашата страна и го инсталирах - без да имам амбиции, по-големи от това някоя симпатична девойка да ме отреже.

Ж: Същият приятел, който избра Стоян! От него видях в действие колко са ефективни, добре оптимизирани, забавни и най-вече спестяващи време подобни платформи и от любопитство го помолих да ме въведе.

- Как решихте да пишете на другия?

С: Tinder има прост начин на работа - човек натиска “харесвам” за хора от противоположния пол, но може да пише само на онези, които също са го “харесали” обратно. Личното ми мнение е, че

момчетата

натискат “харесвам”

по-често,

докато момичетата могат да си позволят да са по-капризни. Когато се случи статистическото чудо момиче да те “хареса”, веднага ѝ пишеш, както направих и аз. (Усмихва се.)

Ж: Браво на Стоян, че беше проактивен и забавен, за да ми стане интересно. След това се оказа, че преди да излезем, всеки беше проучил щателно другия с наличното в интернет - Facebook, LinkedIn и т.н. Първата среща беше перфектна и също ужасно смешна. Оттам нататък нещата се случиха много леко и естествено.

Летен спомен от Малта
Летен спомен от Малта

- Имате ли предишен опит в такъв тип запознанства?

С: Не. Бих сравнил Tinder с комбинация от празни приказки в чат и “точене на лиги” по снимки на човек във Facebook.

Ж: Също не.

- Предишни връзки през Tinder?

С: Връзки - за добро или за лошо - не. С Жаси извадих късмет.

Ж: Имам, да. (Смее се.) Забавното е, че само

два пъти съм излизала

с мъже от Tinder. И двата

пъти ги конвертирах

във връзки

Първата след десетия ден, втората (със Стоян) - след шестия. Имам страшен късмет понякога.

- А ваши приятели и познати, които да са се загаджили по този начин?

С: Да, няколко. Не всички са още заедно, на други им върви по мед и масло.

Ж: Имам, да, но успешните истории, за които съм чувала, са били на косвени познати.

- Кои са предимствата на този вид запознанства пред другите?

С: Приложение като Tinder е елементарно и неангажиращо - просто вадиш телефона и разцъкваш, без да имаш отговорности за нещо конкретно. Дори и да не ти се запознава с хора, не губиш нещо с това да разгледаш симпатични хора от противоположния пол в района. (Смее се.) С такъв вид запознанство човек увеличава своите шансове да попадне на готини, свежи и авантюристични непознати.

Ж: Бързо, лесно, неангажиращо, забавно, с елемент на игровизация. И най-важното - всички са с подобни цели в платформата. Някои по-романтични, други не толкова. Но сте на една вълна с останалите потребители, съответно комуникацията е по-директна и лека.

На излет в Родопите
На излет в Родопите

- Заедно сте от 2015-а г. Три години по-късно какво бихте казали за връзката си?

Ж: Това е най-бързата ми, красива и романтична връзка до момента. Стоян е прекрасен и е моят най-добър приятел. Гледаме заедно напред и в една посока. С голяма усмивка.

- Стоян какво мисли по въпроса?

С: Мисля, че сме се карали веднъж и ни омръзна да се цупим след 5 минути. Имаме си пълно доверие и всеки може да прави каквото пожелае. Това ми дава чувство на пълна свобода и мисля, че е причината да няма и грам напрежение между нас. Пожелавам това чувство на лекота на всеки.

- Този тип връзки развиват ли се по-динамично и бързо от стандартните?

С: Според мен подобен тип запознанства спестяват няколко седмици ала-бала от началото на нормалните връзки - платформата ви е срещнала, явно сте на една вълна, картите са извадени, време е за екшън. Това прави началото на връзката бързо и ефективно. Оттам насетне - въпрос на късмет.

Ж: Според мен зависи от конкретния случай. При нас аз самата съм изключително директна, проактивна и нетърпелива. Съответно, ако човекът отсреща ме харесва и ми се връзва на акъла, нещата се случват на високи обороти.

- Какво бихте посъветвали хората, които днес ще направят регистрациите си в Tinder или друга подобна платформа?

С: Да се пуснат по течението без конкретни очаквания. Тогава няма какво да ги разочарова, а остават само възможности да бъдат приятно изненадани.

Ж: Действайте и ако си харесате някого след match и чат - проучете го добре.

- Бихте ли я препоръчали на приятелите си?

С: Да. Колкото повече (шансове да срещнеш половинка) - толкова повече.

Ж: Постоянно го правя. Според мен Tinder е чудесен начин да срещнеш нови хора. Кой знае - някой от тях може да се окаже вашата любов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене