Дежавю за Гришо

Григор Димитров повтаря хода на събитията от сезон 2015, когато се срина драстично в световната ранглиста. В момента българинът е шести в класацията, но следващите седем седмици могат да го извадят извън Топ 10.

Гришо има да защитава 1000 точки от „Мастърса“ в Синсинати (САЩ). През миналия сезон хасковлията имаше страхотния шанс да не се изправи срещу нито един от челната десетка в световната ранглиста по пътя към титлата. Сега ситуацията е доста по-различна. Рафаел Надал и Новак Джокович са в отлична форма. Роджър Федерер традиционно показва класа на подгряващите турнири преди Откритото първенство на САЩ. Очаква се и Анди Мъри да се завърне.
От щаба на Димитров вече обявиха, че след провала на "Уимбълдън" тенисистът ще промени своята предварителна програма. Гришо ще посвети повече време на тренировки и няма да участва на турнира във Вашингтон (САЩ), откъдето ще загуби автоматично 45 точки. Димитров има да защитава още 90 на „Мастърса“ в Монреал (Кан).
Вече от 10 дни Гришо е подновил тренировки. Той си взе седмица почивка, без изобщо да пипа ракета, след като беше елиминиран от Стан Вавринка още в I кръг на "Уимбълдън".
Подобна беше ситуацията и през 2015 г. Тогава Гришо направи на "Аустрелиън оупън" единствения си силен турнир от първата половина на сезона. След това Димитров отпадна в III кръг на "Уимбълдън", а веднага след това се раздели със своята приятелка Мария Шарапова.


Преди няколко дни американското издание USMagazine публикува материал, в който твърди, че Гришо и Никол Шерцингер не са заедно. Певицата не беше забелязана в компанията на тенисиста в дните на кратката ваканция. Освен това тя публикува няколко доста загадъчни поста в социалните мрежи: "Няма нищо лошо да бъдеш като светеща пръчка. Понякога трябва да скъсаме, за да блеснем" и "Направи крачка назад, перспективата е всичко".
Феновете на Григор Димитров също обвиниха Шерцингер за липсата на резултати.
"Имаш нужда от гадже, което да бъде до теб по време на мачовете", даде безплатен съвет един запалянко на официалния сайт на Диимтров.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене