Даниъл Силва изправя Габриел Алон срещу терориста Саладин

Даниъл Силва

Романът ще ви отведе в сърцето на Лондон, след като “Ислямска държава” е извършила атентат

Бившият журналист от Си Ен Ен Даниъл Силва показва историята за алчност и изкупление на фона на един от най-сериозните проблеми на новото време - тероризма, в новата си книга “Къщата на шпионите” (ИК “Хермес”). Майсторът на шпионските романи ще ви пренесе в сърцето на Лондон, станал жертва на кървав атентат, извършен от “Ислямска държава”.

Атаката изглежда брилянтно замислена, но само на пръв поглед. Слабото звено е мароканец, осигурил оръжията, с които е извършен атентатът. По следите му тръгват наскоро оглавилият израелското разузнаване Габриел Алон и екипа му. Следата ги отвежда до Южна Франция и дома на Жан-Люк Мартел и бившата манекенка Оливия Уотсън. Тя се преструва, че не знае за огромното състояние на половинката си, придобито от наркобизнеса му.

Мартел без угризения сключва сделки с опасни хора, които искат унищожението на западния свят.

Габриел Алон се впуска в шеметно пътешествие от бляскавото крайбрежие на Сен Тропе до най-бедните предградия на Казабланка. Той ще трябва да се изправи срещу мозъка на “Ислямска държава” - Саладин.

Силва създава “Къщата на шпионите”, след като добре е опознал ужаса на терора. През 1987 г. “Юнайтид Прес Интернешънъл” го назначава за кореспондент за Близкия изток и го изпраща в Кайро. Пътува непрекъснато в района и отразява ирано-иракската война, терористичните актове и политическите конфликти.

Отзивите за книгата са повече от позитивни. “Неподражаема история, написана от неподражаем автор.

Ако не сте чели книга на Силва, то тогава определено пропускате една от най-добрите поредици в съвременната литература”, пише “Хъфингтън Поуст”.

Вижте класацията на най-продаваните заглавия на "Хермес" тази седмица:

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене