Гришо стресна Джокович

Стомашен вирус мори сърбина

Новак Джокович се стресна от Григор Димитров и заяви, че задължително трябва да вдигне нивото, ако иска да преодолее българина на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Двамата се изправиха на централния корт тази нощ в битка от III кръг. Преди сблъсъка сръбската суперзвезда водеше с 8:1 в директните мачове. За последно той смаза Гришо на турнира "Куинс" в Лондон с 6:4, 6:1. Двамата тренираха заедно броени дни преди да заминат за турнири в Америка.
Джокович имаше известни проблеми срещу Адриано Манарино във II кръг. Той спечели след 4:6, 6:2, 6:1. По време на двубоя от шампионът от "Уимбълдън" поиска медицинска помощ заради болки в стомаха. След приетите хапчета той се почувства по-добре.
"Трябва да играя по-силно, отколкото в първите два мача - каза след срещата Джокович. - Мотивиран съм да стигна далеч в този турнир."
Джокович може да стане първият тенисист с победи във всичките девет турнира от сериите "Мастърс", ако вдигне титлата в Синсинати. Залогът за Гришо също беше огромен. Той има да защитава 1000 точки заради триумфа в надпреварата през 2017-а.
"Новак може да направи всичко - коментира хасковлията. - Започна да набира инерция и играе добре. Ще опитам да се концентрирам върху своята страна на корта. Правя много неща правилно и се надявам това да продължи по-дълго. Форматът е два от три сета, така че харесвам шансовете си."
Гришо призна и за тежките моменти през този сезон, когато неочаквано отпадна от няколко турнира.
"Разочарован съм, когато загубя - обясни българинът. - Имам трудни моменти, в които искам да счупя ракетата или да кажа неща на съдията или на опонента си, които не е редно да изричаш. Това обаче е част от играта. Дори да захвърлиш ракетата и да кажеш, че не искаш да играеш повече, няколко дни по-късно отново няма да имаш търпение да излезеш на корта."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене