Есента по риза и яке от деним

Трендът позволява целият ансамбъл да е дънков или горните дрехи да се носят върху тишърти и анцузи

Дънките са единствената част от облеклото, която най-вероятно никога няма да излезе от мода. От работно облекло панталоните от деним влязоха в масовия гардероб през 50-те години на миналия век и оттогава са неизменна част от външния вид на деца, мъже и жени във всякакви възрасти.

За разлика от тях дънковите ризи и якета имат променлив успех. Периодично се появяват в модните колекции, задържат се няколко сезона, защото са практични и удобни, след това биват изместени от нова линия и

потъват

в забрава

През последните два-три сезона отново се върнаха и са на път да се превърнат в униформа, защото се лансират от много от големите дизайнери и модни къщи, наред с марките, специализирани в производството на дрехи от деним.

В общи линии ризите са със стандартната класическа визия. Те са сравнително широки или леко вталени, с малки яки и с маншети на ръкавите. Някои имат обичайните външни джобове в предната част, при гърдите. Цветовата гама варира от съвсем светлосиньо до тъмноиндигово и черно. Разнообразието във визията идва от комбинацията, която се прави с други дрехи. Долната им част може да е прибрана под поли с висока талия. Носят се също свободно пуснати върху дънки или облечени върху рокли.

Един от водещите трендове е да се слагат върху тишърти или тънки пуловери с поло яка. В този случай се носят изцяло разкопчани или се закопчават само едно-две копчета в горната, или в долната им част.

Блузите, които се обличат под ризите, трябва да са в бяло или в някакъв различен цвят от синьото, така че да се получи контраст.

При якетата дизайнът е доста по-разчупен. Лансират се всякакви модели - от съвсем тънки есенни варианти до дълги ватирани зимни връхни дрехи. Много популярни са предложенията тип пачуърк, при тях материята е направена от различни като нюанс на синьото парчета, зашити едно за друго.

Изглеждат

ретро,

но пък са сред водещите тенденции. При други якета денимът е с отпечатани върху него пейзажи или флорални мотиви. Може да са покрити целите с разноцветни бродерии и апликации на анимационни герои, надписи и цветчета.

Предлагат се съвсем къси до талията стандартни дънкови модели с два външни джоба в горната предна част и два скрити в долната. По-дългите са до средата на ханша или чак до средата на бедрото.

Интересни са и асиметричните варианти.

Подвижни пухкави яки се добавят като акцент, които може да слагате и сваляте в зависимост от визията, която търсите.

Подобно на кожените якета, дънковите също може да се комбинират с всякакъв стил дрехи. Може да се облечете от горе до долу в деним.

Връхната дреха се съчетава с панталон, пола, рокля или гащеризон от деним. Но пък добре стои и към елегантни дрехи, подходящи за офиса или вечерно парти.

Хитовите

напоследък анцузи,

които се превърнаха в дрехи за улицата, също се носят с дънково яке. За по-консервативните вкусове тази комбинация, както и ансамбъл между спортен екип и кожено яке са абсолютно неприемливи. Но след като дизайнерите показаха подобни идеи в колекциите си, много световни звезди излязоха така на улицата и мигновено младите хора копираха стила им.

За все още топлите дни са подходящи якетата, които имитират ризи. Те са съвсем тънки и повечето от тях нямат подплата.

Ръкавите може да са леко разкроени, да се пристягат с ленти или да се навиват небрежно почти до лактите. На талията има широк колан, но се носят и разтворени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене