Шиниъд О'Конър - от католически свещеник до мюсюлманка

Певицата Шиниъд О'Конър не спира да шокира. Преди години тя бе ръкоположена за католически свещеник, въпреки че на жените това не се разрешава по принцип. А днес официално обяви, че е приела исляма. В някои сайтове се появи информация, че дни след това решение се е отказала и от новата си религия, тъй като е разбрала, че мюсюлманите не употребяват алкохол.

„С гордост искам да съобщя, че приех исляма. Това е логичният завършек на всяко интелигентно теологично търсене. Всяко изследване на писанията води до исляма. Което прави останалите писания излишни. Ще получа и ново име. То ще бъде Шухада”, написа Шиниъд О'Конър преди дни в туитър. Името й в социалната мрежа вече официално е променено на Шухада Давид.

Тя има пълното право да избира за своята религиозна принадлежност, но това, което шокира феновете, е, че Шиниъд се лута от една религиозна крайност в друга. Преди години певицата бе ръкоположена за свещеник. Мнозина се питат как това е възможно, тъй като статутът е недостъпен за дамите. Всъщност тогава О'Конър официално се обяви срещу католическата църква, критикувайки я най-вече заради това, че не опазва децата от сексуално насилие. Певицата призна, че самата тя е расла в насилие. Шиниъд дори предизвиква огромен скандал, когато публично разкъса снимка на папа Йоан Павел Втори по време на участие в телевизионно предаване и го обяви за "истинския враг".

След това певицата се присъедини към една от отцепническите католически църкви, залагащи на по-строгите канони. Оказва се обаче, че някои от правилата им не са чак толкова строги – като това дали жените имат право да стават свещеници. И Шиниъд стана свещеник. Сега обаче тя се обяви за горда мюсюлманка и отрече католицизма във всичките му форми. Дори пусна в социалните мрежи свои снимки забрадена.

Няколко дни по-късно в ирландски сайт се появи информацията, че певицата се е отказала и от исляма, защото е осъзнала, че мюсюлманите не употребяват алкохол, а тя като ирландка не може да се лиши от това удоволствие. Според изданието тя ще се обърне към хиндуизма. Информацията усъмни мнозина, но тъй като певицата е известна с крайностите си, някои повярваха на новината. В публикацията дори се цитира самата О’Конър, която заявява: "Знаехте ли, че тези хора не пият? Защо никой не ми е казал, че мюсюлманите не пият? Сериозно, имам известни ментални проблеми, но за бога, не съм напълно откачила." Информацията се оказа заблуда, но от изданието се оправдаха, че не са искали да лъжат, а просто да се пошегуват с изпълнителката, която се държи доста странно.

О'Конър е известна с това, че често се забърква в скандали – кой от кой по-невероятен. Най-странното й решение е, когато през 2011 г. се разделя с Бари Херидж едва след 16 дни брак. Тогава тя сподели публично, че нещата в "семейството" са се влошили още часове след сватбената церемония.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене