Блогърка: Най-лесният начин за епилация е с паста за зъби

СНИМКА: Pixabay

Козметичната блогърка Малдина Шриензанада съветва дамите как да се епилират с едно много разпространено подръчно средство - с паста за зъби, пише в."Мирър".

В клипче в Инстаграм Малдина показва как да се направи сместа за обезкосмяването - като се забърка паста за зъби с куркума. Тя се нанася върху окосмените места. Малдина твърди пред своите 413 хиляди последователи в мрежата, че това е най-лесният начин за епилация. След като пастата за зъби засъхне, със силно търкане с влажна кърпа по посока обратна на косъма, нежеланото окосмяване се отстранява, предава БТА.

Куркумата не е задължителна съставка, но тя действа като "успокояващ агент" за кожата, докато пастата върши останалата работа. Някои потребители изпробвали метода на блогърката, но без видим резултат, пише в. "Мирър".

А дерматоложката Мона Гохара от университета в Йейл съветва дамите въобще да не се подлагат на подобна процедура. "Пастата за зъби въздейства дразнещо върху кожата. Тя е направена за устната хигиена и не е предназначена нито за кожата, нито за косата".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене