Куман бие с листче

Върджил ван Дайк бе преквалифициран от защитник в нападател  снимки: Ройтерс:

Отлично хрумване на Роналд Куман, написано на листче, е козът футболният отбор на Холандия да стигне до 2:2 срещу този на Германия, разкриват в Страната на лалетата.

Само пет минути преди края на мача "оранжевите" губеха срещу Бундестима с 0:2, но успяха да стигнат до равенството. Това бе голямата сензация на вечерта в Лигата на нациите.

Решението на Куман бе да постави защитника Върджил ван Дайк на мястото на нападател, което е написал на въпросното листче. И в продължението именно Ван Дайк донесе изравнителния гол.

Роналд Куман
Роналд Куман

"Показахме прекрасен футбол. Това не беше най-силното ни представяне, но все пак се преборихме за точка. В Холандия хората казваха, че винаги германците вкарват гол в последната минута. Онази вечер Холандия бе отборът, който извади късмет в края", сподели Куман след драматичния двубой на "Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен.

Селекционерът на Маншафта Йоахим Льов трябва да вземе някакви решения, според медиите в Германия. Отборът е в срив през цялата година и са нужни мерки, още повече след провала на световното първенство и сега в този турнир.

Бележката на Куман
Бележката на Куман

Самият Льов се ядоса на равенството с холандците. "Разбира се, че съм разочарован. В хода на мача видях повече положителни, отколкото отрицателни неща. Изиграхме много силно полувреме, но не вкарахме трети гол, който да реши всичко. В края бяхме наказани - нещо, което се случваше през цялата година. Притежаваме достатъчно опит и не трябва да допускаме такива сривове", заяви Льов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене