Боян Биолчев се среща с читатели и дава автографи на щанда на КК "Труд" в НДК

Корицата на "Преселението" е дело Греди Асса

Повестта му "Преселението" е бестселър на Панаира на книгата

Проф. Боян Биолчев ще се срещне с читатели и ще дава автографи на щанда на издателство "Труд" в НДК в сряда (12.12) в 13,30 ч. Току-що излезе от печат повестта му "Преселението". Издателите споделят, че още първия ден това е най-продаваното заглавие с марката КК "Труд". Щандът е под номер 203 на втория етаж на НДК.

За повестта

“Преселението” от професор Боян Биолчев е книга, писана от него няколко години. Повлияна от личната съдба на неговия род, историята започва по време на Първата балканска война. Турците настъпват на северозапад и безчинстват в българските села в Беломорска Тракия. Българско семейство бяга с двамата си синове, дъщеря си и новородената си внучка. Иван е баща на новороденото и търси спасение към Бяло море от турската армия, в която е служил, за да не стреля по българи. След много перипетии, далече от семейството и без новини за съдбата му, Иван успява да намери жена си Златина и семейството си. Но дали вече не е късно да бъде залепено това, което е безвъзвратно счупено?

“Преселението” е повест. Един жанр, който е позабравен от българските писатели, но жанр, в който българската литература има традиции. Професор Боян Биолчев успява да пресъздаде умело и истинно атмосферата в българските земи по онези тъмни и смутни времена. Времена, в които без мъжество и доблест оцеляването е било невъзможно. Корицата е специален жест от художника проф. Греди Асса.

Заповядайте на щанд на издателство "Труд" - номер 203, ет. 2, НДК. Там ще ви чака проф. Боян Биолчев. 

Проф. Боян Биолчев научи на рождения си ден, че повестта му е сред най-търсените на Панаира на книгата в НДК
Проф. Боян Биолчев научи на рождения си ден, че повестта му е сред най-търсените на Панаира на книгата в НДК
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене