Поетът Николай Дойнов ще се срещне с читатели на щанда на КК "Труд" в НДКНиколай Дойнов събра най-ярките си стихове в “Небесна механика”

Авторът Николай Дойнов е сред най-ярките български поети, превеждан е и в чужбина.

Поетът Николай Дойнов ще се срещне с читатели на щанда на КК "Труд" в НДК - № 203, етаж 2.

Той ще дава автографи там в събота от 15 ч.

Току-що излезе от печат стихосбирката му “Небесна механика. Антелион”, в която е събрал най-добрите си и емблематични творби

Николай Дойнов е един от най-ярките български поети. “Небесна механика. Антелион”  е сред най-актуалните и нови издания на Книгоиздателска къща “Труд” за Панаира на книгата в НДК. В най-новата си стихосбирка поетът е подбрал емблематични свои стихове, с които да отбележи своя юбилей.

В своите стихове Николай Дойнов представя човека като божествена частица, като дар от висш разум, но всичко това според него е немислимо без любовта. В любовта поетът вижда безсмъртието на човешкия род - като общност от мъдри и чувствителни създания, имащи все пак различни пространства помежду си, които поетът нарича “космоси”. Усетът за поетическия език, отличното владеене на класическия и белия стих, живописната образност и впечатляващите философски прозрения са само част от поетичния му свят.

Николай Дойнов е един от най-ярките български поети, носител на най-високите държавни отличия за своята литературна и обществена дейност. Носител е на почетния знак на президента на Република България (2011), на най-високата награда на Министерството на културата - “Златен век” (2012), и на втория по старшинство орден в Република България “Св. св. Кирил и Методий” I степен” (2015).

“Небесна механика” е последната му книга, а в началото на 2019 г. ще излезе и сборник с негова проза “Небесна механика. Разкажи на пчелите за мен”.

Търсете “Небесна механика. Антелион” от Николай Дойнов (стр. 114, 9,99 лв.) в по-големите книжарници или поръчайте онлайн на www.trud.cc

Корицата на стихосбирката
Корицата на стихосбирката
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене