"Армани" и "Живанши" представиха колекциите си в Париж

Дизайнерът Джорджо Армани Снимки: Ройтерс

Колекциите на дизайнера Джорджо Армани и модна къща "Живанши" бяха представени на Парижката седмица на висшата мода, предаде Франс прес.

Осемдесет и четири годишният Армани събра много овации, след като в колекцията на модната му къща доминираха изчистени силуети, вдъхновени от естетиката на ар деко, на фона на музика от филма "Конформистът" на Бернардо Бертолучи. Червеният цвят се забелязва първо в част от грима по лицата на манекенките и в ресните на шапчиците с украса от кристали. Червени са също лакът по ноктите на манекенките и редица костюми. Червеното е използвано и като акцент за тайори от жакард в платинен цвят.

То е комбинирано със сапфирено синьо в облекла с геометрични принтове и в шапки с воали. Черното е другият преобладаващ цвят в колекцията. Показани бяха черни вечерни рокли с подчертан триизмерен ефект и с украса от пайети и кристали.

В колекцията си за "Живанши" британската модна дизайнерка Клеър Уейт Келър, която създаде булчинската рокля на Меган Маркъл, е почела женствеността. Силуетите са графични. В редица облекла са използвани прозрачни материи. Сака с украса от бяла дантела са комбинирани с черни панталони. Дълга черна рокля пък е съчетана с една-единствена дълга ръкавица в електриково синьо. Другите преобладаващи цветове са жълтото, виолетовото, кобалтово синьото, червеното. Раница, увита в нещо като шал, е в комбинация с рокли и костюми в черно и бяло.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене