Музикалният театър се сдоби с над двайсет плаката за “Фантомът на операта”

Ученическите плакати са подредени във фоайето на Музикалния театър.  СНИМКА: АВТОРЪТ

Музикалният театър се сдоби наведнъж с над двайсет плаката за мюзикъла “Фантомът на операта”, чиято премиера предстои в петък. Институцията организира конкурс за плакат сред учениците от софийската Национална гимназия за приложни изкуства “Св. Лука”. Наградите бяха връчени в сряда във фоайето на театъра от зам.-министъра на културата Румен Димитров и от директорката на Музикалния театър Марияна Арсенова. Самите плакати ще стоят във фоайето до последното представление на “Фантома” в края на март и по думите на Арсенова към учениците ще бъдат видени от над 20 хил. души.

На премиерата на спектакъла, режисиран от акад. Пламен Карталов, главните роли ще изпълняват Весела Делчева и Владимир Михайлов. Делчева каза в сряда, че певицата Кристин от “Фантомът на операта” е любимата ѝ роля и че не се бои от предизвикателството, че основните песни са станали много популярни от изпълненията на Сара Брайтмън, на която Андрю Лойд Уебър е посветил мюзикъла. В спектакъла, който е много мащабен и е най-скъпата засега продукция на Музикалния театър, участва на практика целият състав на театъра. Диригент е Юли Дамянов.

Засега театърът не е успял да договори купуването на права за още представления и последното ще е в края на март. До края на сезона Музикалният театър ще постави “Прилепът” от Йохан Щраус и мюзикъла “Цигулар на покрива”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене