Димитър Митовски открива изложба с картини от продължението на “Под прикритие”

Картина на Митовски

14 акрилни платна в седем диптиха ще покаже Димитър Митовски в самостоятелната си изложба, наречена “Дед енд”, чието откриване е на 21 февруари.

Преди да стане известен продуцент и режисьор (“Мисия Лондон”, “Под прикритие”) Митовски е преди всичко художник - такова е и средното му образование. Той рисува и до днес.

“Дед енд” (от англ. “Мъртъв край”) всъщност е името на все още незаснетото, но измислено от него продължение на криминалния сериал “Под прикритие” (БНТ). В него авторът иска да разкаже историята на героите след тяхната смърт - те седят в чистилището и чакат разпределение за ада или рая.

Друга картина на продуцента, която ще бъде част от изложбата му
Друга картина на продуцента, която ще бъде част от изложбата му

“Започнах да работя върху сценария, като паралелно рисувах ескизи и сторибордове на някои ключови сцени. Рисуването визуализираше много ясно представите ми за това “място“. Прецених, че за да се усети максимално визуалното им въздействие, те трябва да се нарисуват в голям формат с живописна техника”, обяснява Митовски.

Така се ражда изложбата му. Платната в нея са 200 на 200 см и ще бъдат показани от 21 февруари до 15 март в софийската галерия One Gallery (ул. “Иван Вазов” 14).

ДИМИТЪР МИТОВСКИ
ДИМИТЪР МИТОВСКИ

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене