Лиза Шопова пише пиеса специално за Христо Мутафчиев и сина им Асен

Лиза, Христо и Асен са заедно в Сатиричния театър.  СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ, ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА И ЛИЧЕН АРХИВ

Репетициите на “Трима мъже и една Маргарита” започнаха в Сатиричния театър

Христо и Асен Мутафчиеви ще играят в пиеса, написана и режисирана от Лиза Шопова! Тази истинска театрална сензация ще се случи на сцената на Сатиричния театър, където вчера беше първият ден от репетициите на “Трима мъже и една Маргарита”. С този текст Лиза Шопова спечели сериозния конкурс “Алеко Константинов” за съвременна комедия, а наградата е реална постановка, и то на голяма сцена. Предвидено е премиерата да е през април.

Асен Мутафчиев
Асен Мутафчиев

Историята, която е впечатлила авторитетното жури начело с директора на трупата Калин Сърменов, е за трима мъже, които след катастрофа попадат в обща болнична стая. За тях се грижи нощната сестра Маргарита (в ролята Маргарита Хлебарова), на която на следващия ден ѝ предстои сватба. Разприказвайки се (баща и син Мутафчиеви са двамата от пострадалите, а третият - Петър Калчев, е гост актьор от МГТ “Зад канала”), откриват пресечни точки в живота си, които коренно променят отношенията им.

Христо Мутафчиев
Христо Мутафчиев
“Лиза ми се обади и ми каза: “Пиша пиеса за теб и за Асен. Искаш ли да играеш?” Нека да я прочета, пък ако ми хареса - ще видим”, разказа Христо Мутафчиев. Пиесата много му харесала, определи я като “смешна и готина”, с интересна конструкция. “Лиза е написала шедьовър! Неслучайно спечели конкурса”, похвали той майката на сина си. Асен Мутафчиев е от класа на Стефан Данаилов в НАТФИЗ. Той и баща му за първи път ще са заедно на една сцена.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене