Много сълзи или бързо говорене - как реагират звездите, когато спечелят "Оскар" (Видео)

СНИМКА: pixabay

На 24 февруари в театър "Долби" в Холивуд ще се състои 91-вата церемония по раздаването на "Оскарите". Получаването на златната статуетка е едно от най-значимите отличия и всеки, които я е получил, реагира по различен начин.

Вълнението се проявява и на сцената при изнасянето на речта след връчването на "Оскар"-а. Експертката Джуди Джеймс, която разглежда езика на тялото, направи анализ на някои от тях, предаде "Гардиън".

Куба Гудинг Джуниър - "Най-добра поддържаща мъжка роля" за филма "Джери Магуайър" през 1997 г.

Речта на Куба е прекъсната в разгара си. "Горкият Куба тъкмо бе изскочил на сцената и музиката го прекъсна", заяви Джеймс. "Той опитва да говори по-бързо докато размахва "Оскар"-а си наляво надясно. Изведнъж той явно вижда комедийния потенциал на ситуацията. Куба надвиква музиката, ръкомаха, изброявайки хората, на които иска да благодари. След това сочи хора от публиката като Том Круз. Накрая Куба подскача на сцената и крещи, че обича всички, което е една от най-искрените реакции на щастие.

Гуинет Полтроу - "Най-добра женска роля" за филма "Влюбеният Шекспир" през 1999 г.

Тази реч бе много преди съзнателното откачане. Гуинет направи всичко по силите си, за да изглежда убедително в розовата си рокля, но да си на тази сцена и да благодариш на Харви Уайнстийн едва ли е толкова лесно. "Гуинет съчетава детски сълзи с много възрастно намерение да издържи до край", смята експертката. "Тя спира, поема дълбоко дъх и преглъща, преди да произнесе името на Харви Уайнстийн. Гуинет вдига „Оскар“-а, когато го споменава, след което го сваля с подчертан жест. Тя остава без дъх и избухва в сълзи, но държи статуетката си във фалическа позиция, което подсказва доверието и чувството за власт."

Анджелина Джоли - "Най-добра поддържаща женска роля" за филма "Луди години" през 2000 г.

Когато обявяват, че Джоли печели "Оскар", тя се хвърля в прегръдките на брат си. "Прегръдката и благодарността към любимия й брат показва известна скромност", обясни Джеймс. "Изражението на Анджелина е изключително несъвместимо, след като излиза на сцената. Лицето й сякаш е разделено наполовина. Горната му част изразява класическото трагично изражение - тя е на ръба да заплаче. В долната му част обаче грее широка усмивка. Подобно на всички, спечелили "Оскар", тя държи статуетката близо до гърдите си, преди да я прегърне като бебе, което е символично, защото сега знаем за нейните майчински черти."

Хали Бери - "Най-добра женска роля" за филма "Балът на чудовищата" през 2002 г.

"Този момент е много по-голям от мен", казва Бери при получаването на статуетката. Тя е първата чернокожа жена, която печели "Оскар" в тази категория. "Има много сухи ридания и задух в речта й, подобни на думи на малко дете. Но тази неутешимост изглежда много подготвена, за да докосне аудиторията", смята експертката. "Хали държи "Оскар"-а като скъпоценна кукла и по лицето й проблясват сълзи, но в края на речта й получаваме по-откровено държание. Когато времето й започва да изтича, тя става по-малко уязвима - ясен и фокусиран поглед. Хали най-накрая е истински щастлива".

Ейдриън Броуди - "Най-добър актьор" за филма "Пианистът"

Когато Броуди прави реч, дори не се мисли за започване на музиката. "Ейдриън демонстрира възхитително смирение и скромност до момента, в който музиката му подсказва, че трябва да приключва. В този момент той поема контрола и им казва да спрат", казва Джеймс. "Преди това всичко е „уау“, има самоуверено пляскане, пръсти в устата и задължителната проява на скромност чрез жестикулиране с ръка пред гърдите. Броуди вече е показал доминиращата си страна, когато сграбчва Хали Бери на сцената и я целува дълго и страстно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене