Германски музей защити изложбата си за Майкъл Джексън

Майкъл Джексън

Директорът на музея Бундескунстхале в Бон, който се готви да представи изложба за Майкъл Джексън насред скандала, предизвикан от обвиненията за педофилия срещу него, каза, че тя показва музиканта и в критична светлина, съобщи ДПА.

"Особено сега, когато се появиха нови обвинения, е важно да преоценим Краля на попмузиката" - каза Райн Волфс. Той почерта, че изложбата не почита, а показва музиканта под различен, често критичен ъгъл.

"Мисля, че е по-добре да предоставим платформа за дискусии, а не просто да унищожим културната памет" - добави директорът на музея Бундескунстхале.

Изложбата "Джексън: На стената" е създадена в Националната портретна галерия в Лондон. Тя обединява много портрети на певеца и вдъхновени от него творби - колажи, видеофилми, инсталации, керамика. Те варират от поп арт портрети от Анди Уорхол и Кийт Харинг от 80-те години на миналия век до изображение на богоподобен Майкъл Джексън от Дейвид Лашапел или крал на кон в интерпретация на Кехайнд Уайли - последния портрет, който той си поръчва приживе.

Изложбата ще бъде открита в Бон утре. Тя беше представена вече с успех в Лондон и Париж.

Обвиненията в педофилия срещу Майкъл Джексън бяха подновени от новия документален филм "Да напуснеш Невърленд".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене