Бургас отново в парламента, този път с фотоизложба и странджански ритми

Бургаският фотогаф Тодор Ставрев в компанията на бургаските депутати Диана Саватева /вдясно/, Ивелина Василева и Галя Желязкова.

Фотоизложба „Вода“ на известния бургаски фоторепортер Тодор Ставрев бе открита в навечерието на 22 март, Световния ден на водата, в Народното събрание. Инициативата, която е пето поредно издание на „Културен Бургас в парламента“, е на групата народни представители от ГЕРБ от морския град. Тя бе официално открита от председателя на НС Цвета Караянчева, а в ролята на домакин на изложбата в Клуба  на народния представител влезе Ивелина Василева, председател на парламентарната Комисия по околната среда и водите.

„Тази година мотото на Световния ден на водата е „Вода за всички! Всеки е важен!“. Това е повод да се замислим за нейното опазване и разумно ползване. Водата е живот, водата е здраве, водата е богатство, тя е човешко право и всеки трябва да има достъп до този безценен природен дар. България разполага с достатъчно водни ресурси, прекрасни реки и нашето богатство - Черно море. През последните години в страната се инвестира мащабно в системи за пречистване на водите. Бяха изградени и модернизирани 51 пречиствателни станции, положиха се 2600 км ВиК мрежа. На територията на България има и повече от 220 находища на минерални води. Разгръщаме потенциала и на Черно море за развитие на туризма, рибарството, морския транспорт и „синята икономика“, каза Василева.

Бургаският депутат Диана Саватева представи  малките изпълнители от фолклорна формация „Нестинарче“.  Групата от Царево е създадена преди 15 години, а нейният ръководител Златка Ставрева благодари  за поканата и жестът на внимание към формацията. Тя подари художествен кадър на тракийски пафти, част от сценичното й облекло, на председателя на НС Цвета Караянчева и на Ивелина Василева.

Досега в кулоарите на парламента по инициатива на бургаската група депутати от ГЕРБ бяха изложени картини на творците Георги Баев, Георги Андонов, Йордан Маринов и Живко Иванов, проведен бе и базар с книги на бургаски автори.

От няколко дни още една идея на бургаските депутати също е факт. Книгите на бургаски автори в библиотеката на Народното събрание вече имат своето специално място -  „морска“ лавица, на която са подредени издания, осигурени с дарения.

Златка Ставрева /вдясно/ връчва подаръци на председателя на НС Цвета Караянчева и депутатът Ивелина Василева.
Златка Ставрева /вдясно/ връчва подаръци на председателя на НС Цвета Караянчева и депутатът Ивелина Василева.
Диана Саватева предстая царевската фолклорна формация "Нестинарче".
Диана Саватева предстая царевската фолклорна формация "Нестинарче".
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене