Бербатов се включи в кауза за възстановяването на златните момичета

Димитър Бербатов и капитанът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Симона Дянкова

Димитър Бербатов подкрепи инициатива на Българската федерация по художествена гимнастика, която ще бъде популяризирана покрай предстоящата световна купа в София от 12 до 14 април. Фондация “Димитър Бербатов” се включи в голямата кампания за събирането на средства, които ще послужат за създаването на възстановителен център за българските състезателки по художествена гимнастика. Голямата звезда на родния футбол ще бъде и посланик на световната купа, като се очаква да присъства и лично на състезанията в “Арена Армеец”.

“Като спортист знам колко огромно значение има правилното възстановяване. Тясно свързани с него са и успехите, и здравето на състезателите в дългосрочен план. Всички знаем какво име има българската школа по художествена гимнастика, колко успехи, с които основателно се гордеем. За радост тази традиция не е прекъсната - златните момичета на България продължават да ни радват с успехите и медалите си и се надявам, че с подобен център ще помогнем тази тенденция да се запази. Във фондацията имаме гимнастички, а като баща на две момичета, едната от които тренира художествена гимнастика, имам и лично отношение към този спорт”, сподели Димитър Бербатов.

Димитър Бербатов ще подкрепи българските гимнастички по време на световната купа в София.
Димитър Бербатов ще подкрепи българските гимнастички по време на световната купа в София.

“Димитър Бербатов - самият той, не само публичният му образ, кореспондира 100% с нашия спорт. Димитър няма нужда от представяне, успехът и поведението му на терена и в обществото говорят сами. Харизматичен, представителен, винаги безупречен, спортист за пример. Човек, посветил известността си на силната кауза да подкрепя талантливите български деца. Все по-рядко се срещат звезди като него, които успяват да се запазят въпреки световните си успехи”, заяви президентът на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене