Том Ханкс и Рита Уилсън: Защо не пробвате ден без месо? Добре е за планетата и тялото

Кадър: Twitter

Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън са решили да се откажат от консумацията на месо в понеделник в чест на 10-годишния юбилей на организацията с нестопанска цел "Meat Free Monday" на Пол Маккартни.

62-годишните Ханкс и Уилсън се присъединяват към движението на легендарния музикант от "Бийтълс", за да изключат месото от менюто си поне веднъж седмично. Така двамата са решили вече да го карат без месо в понеделник, коментира ladyzone.bg.

Двойката сподели видеоклип в Туитър профила на Уилсън във вторник, за да честити 10-годишния юбилей на нестопанската организация и да споделят, че ще се присъединят към традицията да не ядат месо в понеделник.

"Благодарим на Пол, Нанси и Стела, както и на много други хора, които също стоят зад "Meat Free Mondays", казаха двамата в Туитър, визирайки 77-годишния Пол Маккартни, стартирал организацията през 2009 г., както и съпругата му Нанси и дъщеря му Стела Маккартни, световноизвестна модна дизайнерка.

"Да се храниш без месо е полезно за планетата, както и за животните, с които я споделяме", продължава изявлението си Ханкс, а Уилсън допълва, че отказът от месо е полезен за здравето.

Така дори човек да не е вегетарианец или веган, винаги може да намали консумацията на месо, като се откаже от месните ястия поне в един ден от седмицата.

"Без месо в понеделник - всъщност това е просто и лесно да се направи", заявява съпругата на Том Ханкс в социалната мрежа.

Почти през целия си живот Пол Маккартни е активист за правата на животните и вегетарианството. Решението да стане вегетарианец за него идва още в детството, когато е повлиян от филма на "Дисни" за сърничката Бамби. През 80-те години на миналия век Маккартни става член и лице на организацията с нестопанска цел PETA (Хора за етично третиране на животните), чиято дейност е свързана със защита на правата на животните.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене