Прегледаха и преброиха лебедите на Нейно Величество

Снимки: Ройтерс

Кралски служители, облечени в червени одежди, се спуснаха по река Темза с корабчета за годишното преброяване на немите лебеди, собственост на кралица Елизабет Втора, една традиция с 800-годишна история, предаде Ройтерс.

Екипи в старовремски лодки ще инспектират реката в следващите пет дни и ще отбележат с традиционния възглас "all up" всяка среща с лебед и неговото семейство.

Пернатите и техните малки след това биват преброявяни, претегляни и преглеждани за наранявания. "Със задоволство мога да отбележа, че размножителният сезон е започнал много добре и се забелязва усилено гнездене край реката", заяви Дейвид Барбър, главният преброител на кралицата.

Древната церемония датира от 12 век, когато английската корона обявява за своя собственост всички всички неми лебеди, които се отличават с дълги извити шии, оранжеви човки и бели пера. Те се считали за предпочитан деликатес за сервиране по време на банкети. В наши дни британците вече не се угощават с лебеди, тъй като те са защитен вид. Традиционното преброяването на тези пернати по-скоро е свързано със защитата на дивата природа и и с образованието на децата в тази насока, предаде БТА.

Годишното преброяване започна в Сънбъри западно от Лондон и ще завърши в Абингдън бридж в петък в Оксфордшър западно от британската столица.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене