Ето баловете през Викторианската епоха (Снимки)

Британската кралица Елизабет II гледа на изложбата валс, танцуван на Кримския бал от 1856 г. Снимки: Ройтерс

Великолепието на баловете през Викторианската епоха в Бъкингамския дворец е съживено от холивудско студио въз основа на метод за оптична илюзия от 19-и век в рамките на изложба, която ще продължи до края на септември, предаде Франс прес.

Изображения са прожектирани върху тавана на балната зала в двореца и след това са отразени върху почти невидим 45-градусов екран от стъкло, създавайки впечатлението, че танцьорите са в помещението. Методът, известен като "призрак на Пепър", датира от 19-и век. Тогава той смаял публиката в театрите, в които бил представен, пише БТА.

Прожектираният филм представя четири костюмирани двойки, които танцуват валс от "Травиата" на композитора Джузепе Верди. Виждат се и други неща от тогавашната епоха, като например тапети в Бъкингамския дворец, както и фризове и декорации. Триминутният филм е дело на холивудско студио, специализирало се в областта на виртуалната реалност.

Става въпрос за комбиниране на технологии от 21-ви и 19-и век - заяви Аманада Форман - кураторката на изложбата, посветена на 200-годишнината от рождението на кралица Виктория, която управлява Обединеното кралство от 1837 г. до 1901 г. - Виктория била лишена от нормален обществен живот, докато била млада. Танцът й помагал да се чувства жива."

Построена през 1854 г., балната зала - най-голямото помещение в двореца, днес е използвана за държавни банкети по подобие на организирания миналия месец по повод държавната визита на американския президент Доналд Тръмп във Великобритания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене