До 2022 г. провинция Шаанси трябва да има 30 000 базови станции за 5G мрежата

СНИМКА: bulgarian.cri.cn

До 2022 г. в северната провинция Шаанси ще бъдат поставени 30 000 базови станции за 5G мрежата, които ще покриват всички ключови райони, се казва в информация на местните власти. Мрежата ще бъде използвана в широк спектър от области като образование, финансови, здравни услуги и транспорт, както и във високотехнологични индустриални паркове.

В допълнение 5G мрежата ще играе важна роля в логистиката, производството на енергия, обществената безопасност и реакцията при природни бедствия и извънредни ситуации, предава Радио "Китай".

Властите на Шаанси публикуваха преференциални мерки и политики в подкрепа на изграждането на 5G мрежата и лаборатория за иновации в провинцията. Програми, свързани с разработката и прилагането на 5G технологии ще бъдат финансирани с до 5 милиона юана (707 хиляди долара).

В момента Китай провежда политика за активно насърчаване на 5G мрежата и свързани с нея технологии. Министерството на промишлеността и информационните технологии предостави през юни 5G лицензи за търговска дейност на трите най-големи телекома – „Чайна телеком", „Чайна мобайл" и „Чайна юником".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене