Вижте колекцията на "Прада" на седмицата на модата в Милано (Снимки)

СНИМКИ: Ройтерс

Поредната Седмица на модата в Милано започна официално с представяне на колекцията на модна къща "Прада", предаде Франс прес. Колекцията й за сезона пролет/лято 2020 г. е като противовес на т.нар. бърза мода - тенденция, свързана с бързо сменяне на предложените за продажба облекла, предава БТА.

"Исках да създам стил, нещо като основа, която ще се ползва дълго - заяви творческата директорка на модната къща Миуча Прада. - Простотата е най-важна. Проектирах облекла, които сякаш са извън времето. Сега се произвеждат твърде много дрехи. Те се хвърлят и се забравят. Това трябва да се промени. Трябва да се завърне увлечението по облеклата, които се купуват. Практикуваното от някои брандове и модни къщи интензивно производство на облекла има негативни последствия върху околната среда, а текстилната индустрия е сред най-големите замърсители на планетата."

Колекцията включва костюми тайори с класическа кройка, къси палта, тесни поли, удобни за носене блейзери, памучни и вълнени пуловери, облекла, вдъхновени от модата през 70-те години на миналия век. Сред присъстващите на дефилето бяха знаменитости в социалните мрежи, като блогърките Киара Ферани, която има 17,3 милиона последователи, и Таму Макфърсън, художника Франческо Вецоли и режисьора Уес Андерсън.

По-рано младият италиански дизайнер Тициано Гуардини показа колекцията си, вдъхновена от мита за Атлантида и връзката на човечеството с природата. Облеклата са създадени от екологични материи.

Никол Кидмън и главната редакторка на "Вог" също бяха сред гостите на ревюто.
Никол Кидмън и главната редакторка на "Вог" също бяха сред гостите на ревюто.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене