Армани посвети колекцията си "Земя" на седмицата на модата в Милано (Снимки)

Прочутият италиански дизайнер Джорджо Армани посвети своята колекция пролет/лято 2020 г. на природата на Седмицата на модата в Милано, предава Ройтерс, цитирана от БТА.

Осемдесет и пет годишният моделиер, наричан "Крал Джорджо" от своите сънародници, заложи на земни цветове и на флорални мотиви в своите модели. Ревюто му, кръстено "Земя", показа характерните за него костюми с панталон, къси сака с закръглени яки и рамена.

"Исках да направя нещо ново, но без да губя нищо от духа на бранда "Армани". И най-вече да си спомним за миналото на елегантната жена. Имаме нужда да сме близки до природата и да не прекаляваме със собствения си ексхибиционизъм", цитира Франс прес известния дизайнер. Той призова хората да се огледат какво става около тях в наши дни и да опазим това, което имаме.

Армани представи колекцията си в двора на замъка Орсини, постройка от XVII век на улица "Боргонуово", седалище на бранда от 1996 година насам. Оборудван беше микро подиум за едно по-интимно представяне на моделите. През месец декември Армани ще бъде удостоен в Лондон с престижната награда за "Забележителни постижения" за цялостен принос от Британския моден съвет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене