Принц Уилям: Аз също съм голям фен на майка ми

Имран Хан, Кейт Мидълтън и принц Уилям СНИМКА: Ройтерс

Херцогът на Кеймбридж размени трогателни слова с ученички в Пакистан, изказващи признателната си любов към покойната принцеса Даяна. Принц Уилям се срещна и с премиера на страната като част от кралската му обиколка заедно с Кейт.

Двойката посети училище за момичета в столицата на Пакистан, обикаляйки по класните стаи и позирайки за общи снимки с някои от най-малките, вариращи от предучилищна възраст до шести клас.

Момиченца се обърнаха към принц Уилям с признанието, че са големи фенове на майка му, а той отвърна: "Наистина ли? Това е много мило. Аз също бях голям фен на майка ми. Тя идва тук три пъти, когато бях съвсем малък", предаде "Дейли мейл".

Друг интересен въпрос бе и с какво е искал да се занимава принцът, когато бил малък. Уилям отвърна: "Много се промених, когато остарях, но винаги съм искал да се науча да летя. И всъщност летях известно време. Обичам да летя, чувствам се свободен, харесва ми да усвоявам нови неща и се наслаждавам на това".

Пред други ученички херцогът на Кеймбридж сподели, че с жена си се опитват да научат Урду. "За момента знаем само няколко думи, но продължаваме да учим и се надявам да ставаме все по-добри", заяви той.

"Това е първият ни ден тук, но отдавна искахме да дойдем, така че е прекрасно, че най-накрая сме тук. Майка ми идваше, но това беше много отдавна. Баба ми е била тук, баща ми, много членове от семейството ми".

Кейт добави: „Тази част от посещението е наистина важна за нас, въпросът за момичетата и образованието.“

„Колко лесно е момичетата да получат достъп до образование в Пакистан? Лесно ли е обучението им в Пакистан?", пита принц Уилям.

По-късно кралската двойка обядва с премиера Имран Хан, като Уилям се преоблече с официален костюм, а Кейт беше с панталон на пакистанската дизайнерка Махийн Кан, туника на Катрин Уокър, шал на Сатранги и обици на Зийн.

Петдневната обиколка на херцозите, която следва стъпките на Даяна от посещението й през 1997 г., цели да подчертае важността на качественото образование и плюсовете от висшето образование и професионалните кариери за момичетата.

По-късно Уилям и Кейт ще присъстват на прием, организиран от Томас Дрю, британският върховен комисар в Пакистан, на който се очаква херцогът да заяви, че Великобритания ще продължи да подкрепя страната като „ключов партньор и приятел“.

Това е първата визита на член от кралското семейство от 13 години насам заради насилието и тероризмът, които властват в Пакистан през последното десетилетие, включително убийството на бившия премиер Беназир Бхуто през 2007 г.

Двойката се срещна и с президента Ариф Алви, който припомни как като момче тичал по улица в Карачи, за да зърне кралицата по време на държавното й посещение през 1961 г. в неговата страна. „Невероятно беше да я видя“, каза той.

По време на срещата си в двореца в Исламабад президентът и първата дама си размениха и подаръци с Уилям и Кейт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене