Откриха древна улица в Йерусалим, която водела към Храмовия хълм

Факсимиле: phys.org

В Града на Давид, т.е. в стария град в Йерусалим археолози се натъкнаха на древна улица, по която поклонници са се придвижвали към Храмовия хълм, съобщи Физ.орг.

Специалистите заключиха, че улицата е била построена по нареждане на Пилат Понтийски, предаде БТА.

По време на разкопките бил открит 220-метров участък от улицата, която свързвала Силоамското езеро с Храмовия хълм. Археолозите попаднали също на 100 монети, които датират от периода 17-31 г. Те свидетелстват, че улицата е била построена по времето на Пилат Понтийски, прокуратора на римската провинция Юдея през периода 26 - 36 г. при управлението на император Тиберий.

Улицата първоначално е била открита още през 1894 г. Била е дълга 600 метра, широка 8 метра и е била построена от плочи от варовик. Смята се, че за целта са били използвали 10 хиляди тона скали.

Според Библията, в Силоам сляп по рождение човек е бил излекуван от Исус Христос. Учените са на мнение, че улицата, свързваща две важни за юдеите и християните светини, е била използвана от поклонници. Освен това Пилат Понтийски може да е наредил да се построи улицата, за да се намалят вълненията сред жителите на Йерусалим, да се подчертае връзката на града с Римската империя и да увековечи името си чрез големи строителни работи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене