Дони води предаване с роботче, създадено в БАН

Дони с ковещия в предаването си по БНТ

Кирил Маричков и Юлиан Вергов са гости в дебютното издание по БНТ 1

Кирил Маричков и Юлиан Вергов ще бъдат гости в първото издание на забавното предаване “Събота вечер с Дони”. То е външна продукция и стартира по БНТ 1 на 18 януари от 21,00 часа.

“Известно време не бях в България и като се върнах, видях, че има конкурс в БНТ. Разполагах само с три-четири дни, но успях да се организирам и подадох документи”, разказва Дони, който освен водещ е и продуцент на предаването, което ще бъде всяка събота и ще е с времетраене 54 минути.

В студиото ще има оркестър, но за да се различава от останалите предавания с музиканти, Дони е избрал неговият да е симфоничен. Ще бъде октет - с контрабас, чело, две виоли, две първи и две втори цигулки, разбира се, ще има и диригент. В разговорите с гостите ще се включва ководещ - роботче, което ще се намесва, когато си поиска. Дори ако се налага, ще коригира водещия, защото е с много широки познания. “За първи път видях такъв робот във Ванкувър и го заговорих. Хрумна ми, че е интересна идея, която бих могъл някога да използвам, и ето че се реализира. Предоставиха ни го от Института по роботика към БАН”, обяснява Дони.

Зрителите ще се забавляват и със скечове на актьори, които ще правят пародии на тв игри. В първото издание ще влязат в ролята на гадатели.

Тази събота Кирил Маричков ще разкаже истории, които никога не е споделял в ефир, и ще изпее своя песен. Всъщност това ще се превърне в традиция - поне един от гостите да изпълни по едно парче заедно с оркестъра. Юлиан Вергов пък ще разкаже за новия спектакъл “Кафе с претенция” и за предстоящи пътувания.

“Това е динамична продукция, която ще се развива. Имам амбицията да я разчупя и нещата да се променят”, казва Дони.

Във второто издание ще гостува Момчил. 20 години след като двамата се разделят като дует, ще седнат един срещу друг за много откровен разговор, в който ще обяснят и защо са се разделили. Двамата ще изпълнят и песен заедно за първи път след две десетилетия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене