"Ливърпул" бутна рекорд на "Байерн"

Мо Салах вкара втория гол за "Ливърпул"

Лидерът във Висшата лига вече е непобеден у дома от 1001 дни

Приказката за европейския клубен шампион "Ливърпул" продължава! Тимът удари с 2:0 големия си враг "Манчестър Юнайтед" и по този начин продължава да чупи рекорди. До момента "червените дяволи" са единственият отбор, взел точки на лидера този сезон, след 1:1 в първия мач помежду им есента.
След 22 изиграни мача "Ливърпул" има фантастичните показатели от 21 победи и само едно равенство. Така "червените" поставиха рекорд в петте най-силни първенства на Европа. Никога досега не е имало отбор с подобен актив от 64 точки.
Предишното върхово постижение беше дело на германския хегемон "Байерн" (Мюнхен). Повтори го и "Манчестър Сити" - по 62 точки след 22 изиграни шампионатни мача. Освен това "Ливърпул" няма загуба като домакин във Висшата лига в 52 поредни мача, като серията продължава вече 1001 дни - 42 победи и 10 равенства.

Юрген Клоп
Юрген Клоп

Мениджърът на хегемона Юрген Клоп продължава да запазва пълно самообладание, въпреки, че авансът на върха е вече 16 точки, като "мърсисайдци" са и с мач по-малко.
"Нищо не се е променило и феновете могат да пеят каквото си искат. Разбира се, че атмосферата е много позитивна, но трябва да останем концентрирани. В четвъртък имаме мачът срещу "вълците" и вече мисля само за него. В крайна сметка ние добавихме 3 точки към актива си, нищо повече", отсече Клоп.
Старши треньорът на "Манчестър Юнайтед" Оле Гунар Солскяер намери позитиви след поражението.
"Футболистите ми направиха всичко възможно. В последните 25-30 минути принудихме съперника да се защитава", коментира норвежецът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене