Австралийски учени създадоха в лаборатория версия на новия коронавирус

Снимка: Ройтерс

Учени от института "Дохърти" в Мелбърн създадоха в лабораторна среда версия на коронавируса 2019-nCoV, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Това ще позволи да се изследва по-добре новият коронавирус и да се подобри диагностицирането му.

"Учени от института успешно отгледаха коронавируса 2019-nCoV въз основа на проба, взета от заразен в Ухан пациент", се казва в съобщение на института.

"За пръв път вирусът е отгледан в култура от клетки извън пределите на Китай. Наличието на версия на вируса дава възможност да се проверят всички методи за диагностицирането му и да се сравнят чувствителността им и специфичните им особености. Това ще е важна крачка напред към откриване и лечение на заболяванията."

В бъдеще се планира получената версия на коронавируса да бъде използвана за диагностика не само в австралийски лаборатории и клиники, но и в експертни подразделения извън пределите на страната, които работят в сътрудничество със Световната здравна организация.

Междувременно китайският в. "Секюритис таймс" оповести, че в град Шънчжън в Южен Китай са започнали клинични изследвания с лекарства срещу вируса ХИВ, за да се лекуват заразени с новия коронавирус пациенти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене