Буч и Ицо Хазарта от "Ъпсурт" в рап война

Кадър на Буч от дуета му с Гудслав Bg Rap

Заглавията на парчетата им имат анималистични препратки - към хлебарка и медуза

Двама от основателите на хип-хоп групата “Ъпсурт” от прияте- ли се превърнаха във врагове. Ицо Хазарта и Буч започнаха рап война, в която оръжията са заменени от песни. Още в заглавията на парчетата двамата се обиждат с анималистични препратки, сякаш се състезават кой ще нарече другия по-нисш клас животно.

Песента на Буч, който напусна “Ъпсурт” миналата година, се казва “Гръбнакът на медузата” и без съмнение е насочена срещу Хазарта. “Гол до кръста по пижама - палав безобразник. Браво, господине, те това е мърчъндайзинг”, само с тези два реда това си личи. През лятото Хазарта публикува снимка от гръцки плаж, на която носи карирано долнище на пижама и е вдигнал единия си крак на пейка, докато пие кафе, а погледът му е встрани, сякаш не знае, че го снимат. Освен това Буч прави препратка и към песента на Хазарта “Браво, господине”. 

Ицо Хазарта публикува тази снимка в официалния си фейсбук профил.
Ицо Хазарта публикува тази снимка в официалния си фейсбук профил.

Той захапа и новия албум на конкурента си, който се казва “Неправилен рап”, наричайки го “пед*растки”. В песента определя бившия си колега като “потен театрал”, “шушумига” и “жалък палячо”. “Това е точно той - гръбнакът на медузата”, се повтаря в края на припева. С това Буч има предвид, че Хазарта е само публичен образ, който не се опира на реален талант.

Под песента се появиха коментари, че не той е започнал тази рап война. Хазарта първи е нападнал бившия си колега, визирайки го в парчето “Сърцето на хлебарката”, чийто припев изпълнява Белослава. “30 години минаха, а ти аха да направиш хит”, пее рапърът. В тези редове слушателите разпознаха именно Буч. “Хиляди твои фенове тръпнат, я обясни какво е истински хип-хоп и стисни юмрук в празния джоб”, рапира още Хазарта, с което има предвид, че Буч се е взел прекалено на сериозно, а няма достатъчно почитатели, за да спечели пари от музиката си.

На Запад подобни рап войни не са нещо ново. В песни са се нападали Джей Зи и Нас, Тайга и Дрейк и др.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене