Фики Стораро пред "България Днес": Спирам да пея чалга!

Фики заедно с Петко Димитров

Чалгата вече няма да бъде същата!

Една от емблемите на родния попфолк в последните години - Фики Стораро, обяви, че рязко сменя стила на музиката, в която ще се изявява. 25-годишният изпълнител е популярен сред феновете си с по-ориенталските ритми, но сега е взел решението тотално да промени имиджа си на чалгаджия.
"Започвам да правя доста различна музика, която ще бъде изненада за всички. Стилът, в който ще бъдат следващите ми песни, ще е доста неочакван", обяви първо пред "България Днес" Фики. Изпълнителят на хита "Ламборгини" в дует с Галена на този етап само загатва какво ще бъде новото му поприще в музикалния шоубизнес.
Фикрет признава, че идеята да изостави попфолка се е родила по време на участието му в осмия сезон на риалити шоуто "Като две капки вода". През пролетта фолкаджията смая всички с виртуозни имитации и изпълнения. Фики влезе в образа на звезди като Васил Найденов, Дженифър Лопес, Лайнъл Ричи и дори оперния изпълнител Лучано Павароти. Дори заклетият античалгар Фънки призна гласовите способности на Стораро-младши. След като певецът стана безспорният победител в "Капките", от журито го посъветваха да се пробва в различен стил музика. Очевидно синът на Тони Стораро се е вслушал в думите на продуцента Маги Халваджиян и чаровната Хилда Казасян, затова вече се труди упорито над новия си проект.
"Действително участието ми в предаването "Като две капки вода" ми повлия. Там ме мотивираха да правя и други неща, да опитам и с друга музика", разказва Фики, но подчертава, че това не е нещо чуждо за него.
"От малък винаги съм пял и друг стил музика освен попфолка. Все пак съм завършил специалност "Поп и джаз пеене"в Националното музикално училище "Любомир Пипков" Вътре във вените ми е поп и соул музиката, която слушам непрестанно, докато пътувам с колата" разкрива още звездата на чалгата.

Фики вече работи по новия си проект извън попфолка
Фики вече работи по новия си проект извън попфолка

Именно заради перфектното владеене на различни музикални жанрове през 2012 година Фики е избран да участва в церемонията по откриването на Олимпийските игри през 2012 година в Лондон. Тогава певецът е сред петимата млади изпълнители, част от вокалния ансамбъл "Гласовете на младежката музика".
Фики вече има свой собствен канал в интернет, в който ще споделя новите си песни. Той обаче не възнамерява да напуска голямото семейство на Митко Пайнера, каквито слухове се появиха неотдавна. Дори преподписа нов договор.
"В добри отношения съм с фирма "Пайнер" и не е вярно, че ще напускам", категоричен е Фики.
В началото на септември той се отдаде на почивка на морето заедно с жена си Гюлджан и 2-годишния им син Тунчер, като не отказваше и участия в нощните заведения. Сега се е концентрирал основно върху новия си проект, но винаги намира време и за детето си.
"Справям се като баща засега. Малкият Тунчер е много голям сладур. Голяма радост е за един родител да се наслаждава на тези моменти. Не е толкова по топката, повече към микрофона и пианото го влече. Протяга си ръцете към музикалните инструменти вкъщи. Не е учудващо това, понеже у нас е пълно с такива", добавя още Фики.
Откакто сме в пандемия от коронавирус, той е занемарил тренировките във фитнеса и признава, че не поддържа спортната си форма.
"Поспрял съм доста с тренировките. Надявам се скоро време да вляза отново в залата и да възстановя стария си режим. Все пак от време на време човек трябва и да си почива. Сам си дадох една по-дълга ваканция, в която да се възстановя по-добре. Повече съм се фокусирал върху студийните записи, които правя в момента", честен е големият син на Тони Стораро.
Неговият баща преболедува наскоро опасния вирус, като дори лежа в шуменската болница. Фики също се подложи на тест тогава, който, за щастие, се оказа отрицателен. Баща и син имат много силна връзка помежду си и се чуват по няколко пъти на ден.

Стораро-младши: Фен съм на Роналдо!

Фики Стораро участва в благотворителен футболен мач между звезди от шоубизнеса и спорта по-рано през тази седмица. С топка в крака той показа неочаквани умения. Бързо се превърна и в Любимец 13, какъвто номер носеше на гърба си. Пред ДБългария Днес" певецът за първи път разкрива за своите пристрастия във футбола.

По време на участието си в "Капките" влезе в образа на Дженифър Лопес
По време на участието си в "Капките" влезе в образа на Дженифър Лопес

- Фики, игра футбол за добра кауза. Как ти се стори сблъсъкът на звездите?
- Изобщо не се замислих, защото това е една много хубава инициатива, за която всички се събрахме. За мен беше чест да участвам на такъв благотворителен мач. Получи се добър мач, всички бяхме в положително настроение.
- Харесаха ли ти съотборниците, с които игра - Краси Балъков, Краси Радков, Иво Аръков, Орлин Павлов?
- Всички момчета са страхотни в своята си област и с всички сме в много добри взаимоотношения. Пожелавам им успех. Нека да правим повече такива добри дела.

Стана приятел с Краси Радков на футболен мач
Стана приятел с Краси Радков на футболен мач

- Усети ли подкрепата от трибуните? Феновете те аплодираха при всяко докосване на топката.
- Да, усетих го и много се радвам за подкрепата на всички, които са около нас. Съветвам хората да се пазят от коронавируса, за да бъдат живи и здрави. Дай боже, скоро вече да се отървем от тази зараза.
- Кой беше най-добрият на футболния терен?
- Със сигурност Благой Георгиев и г-н Красимир Балъков са едни страхотни футболисти и професионалисти. За мен беше истинско удоволствие да бъда на един терен с тях и да ги гледам от близо.
- Гледаш ли футбол по телевизията?
- Да, имам доста любими отбори. В периода, когато Кристиано Роналдо играеше в "Реал" (Мадрид), бях голям почитател на отбора. След като се премести в "Ювентус", викам за тях. Харесвам играта на португалеца и неговите възможности на терена. Както и на Меси, разбира се. Това са двамата футболисти, заради които трябва да се чувстваме щастливци, че сме родени в един и същи век с тях и можем да им се наслаждаваме. И двамата са номер 1 без конкуренция в последните десетина години.
- А от нашите отбори?
- Напоследък гледам доста и българското първенство. Имаме много добри играчи и нови попълнения. Нямам определен отбор, към който да съм пристрастен. Кефя се на талантите. Тъжно ми е, че в моя роден град Шумен няма силен отбор. Те бяха напреднали доста. Надявам се, че в скоро време ще се завърнат в елита на българския футбол.
- Ще се класира ли националният ни отбор на европейско по футбол?
- С цялото ми сърце се моля на Бог това да се случи. Дано да имаме шанс с два мача да победим и да видим отбора на голямо първенство. Както навремето нашите родители са се радвали на Стоичков и на останалите от "златното" поколение.

- Пя на откриването на олимпиадата в Лондон през 2012 г. Какво помниш от тогава?
- Чувството е наистина неописуемо. Тогава пяхме пред многохилядна публика. Бях на една сцена със световни музикални звезди. Щастливец съм, че имах възможността да бъда на Олимпийския стадион в Лондон. Бях само на 16 години. Виждате, че и олимпиадата в Токио тази година бе отложена, затова се надявам да няма повече болести и догодина да се проведе нормално. Здравето е най-важното нещо!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене