Мениджърът Кристиян Минковски: Разчитам на още три "А" норматива

Кристиян Минковски е мениджър на националния отбор по плуване. Той координира лагерите и програмите на елитните български състезатели. Специално за "България Днес" специалистът сподели интересни подробности за предстоящите изпитания на талантите.

- Г-н Минковски, доволен ли сте от представянето на националите в Бургас?
- Всички те бяха на лагер с националния отбор непосредствено преди състезанието. Положените усилия даваха очаквания за много силни резултати от всички. Гладни са за участия. За пръв път в календарна година има толкова малко турнири. Трудно е да се планират състезанията. Това е ново предизвикателство към всички.
- Калоян Левтеров се доближи до световния рекорд в своята възраст, способен ли е да го счупи?
- Има още секунда и половина, което не е никак малко в плуването. Усилията на целия екип и на всички състезатели са насочени към максимална реализация на възможностите. Целим се към постижения, които са съизмерими със световните рекорди. За олимпийските игри в Токио.
Постижения в рамките на 1:54,70 - 1:55,01 на 200 м гръб ще даде възможност за предно класиране. Калоян определено притежава потенциал да влезе в тези времена през следващата година. Разгръщането му ще стане в следващия олимпийски цикъл. Там могат да се очакват по-силни резултати и класирания.
- Колко още "А" олимпийски норматива са способни да покрият плувците?
- Любчо Епитропов беше много близо до покриване на "А" норматив още сега. Очаквах на това състезание да имаме две квоти. Получи се една. Дано сега проведат нормално подготовка. В рамките на периода, определен от Международната федерация (ФИНА), разчитам на поне още три "А" норматива.
- Има ли по-специални мерки за националите предвид коронавируса?
- Спазваме протокола от РЗИ. Дистанция, дезинфекции. По време на лагера състезателите са изолирани на отделен етаж. Надявам се да ги опазим от евентуално заразяване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Защо пингвините не могат да летят?
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене