Шънджън въведе първата партида от автономни таксита

На 19 юли първата партида от автономни таксата бе пусната в експлоатация в град Шънджън, Южен Китай. Районът Футиен в град Шънджън си сътрудничи с технологичната компания „Юенжун Цисин“, за да предостави официално обществеността услуга за самоуправление на автомобили RoboTaxi, съобщава "Радио Китай".

Всеки гражданин в Шънджън има възможност да бъде първият пътник в тези „безпилотни превозни средства“ и да изпита интелигентния начин на пътуване. Работната зона на RoboTaxi обхваща близо 100 станции, включително основната градска зона на Шънджън, с общ оперативен маршрут от повече от 200 километра и е напълно безплатна.

Първите станции включват градски паркове, изложбени зали, музеи и други места, които са най-посещавани и популярни сред гражданите.

По време на маршрута се поддържат временни промени в дестинацията. В колата има и аудио ръководства за туристически атракции. Системата за поръчването на такси е лесна и удобна за потребителя, като позволява на гражданите да преживеят най-модерното интелигентно изживяване. Можете да проследите пристигането по картата.

Що се отнася до софтуера, RoboTaxi използва най-новото поколение софтуерни и хардуерни системи, които могат да идентифицират точно участниците в движението в рамките на стотици метри и да направят ефективен план за шофиране и вземане на решения въз основа на пътните условия в реално време, точно както интелигентен „опитен шофьор“.

Освен това, RoboTaxi има десетки функции за гарантиране на безопасността, като интеграция на редица сензори, ефективно изчисляване на данните, динамично прогнозиране на препятствия, автоматично избягване на препятствия, дистанционно наблюдение чрез 5G. Така се гарантират по-безопасните и надеждни услуги за автономно шофиране при условия като нощ и силни дъждове.

С навлизането на автономните таксита, районът Футян ще разшири сътрудничеството с технологичната компания, за да ускорят внедряването на безпилотното шофиране и други стратегически нововъзникващи индустрии в демонстрационна зона за изкуствен интелект. Според Лиу Цюнян, партньор и вицепрезидент на компания „Юенжун Цисин“, все повече усилия ще бъдат влагани в технологичните иновации и научноизследователската и развойна дейност и ще се развиват услуги за автономна експлоатация на превозни средства на по-високо ниво, които ще допринасят за технологичното развитие на района на Големия залив (Гуандун-Хонконг-Макао).

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене