Шънджън въведе първата партида от автономни таксита
24 часа онлайн | 30 Юли 2021 г. | 18 показвания | 0 коментара

На 19 юли първата партида от автономни таксата бе пусната в експлоатация в град Шънджън, Южен Китай. Районът Футиен в град Шънджън си сътрудничи с технологичната компания „Юенжун Цисин“, за да предостави официално обществеността услуга за самоуправление на автомобили RoboTaxi, съобщава "Радио Китай".

Всеки гражданин в Шънджън има възможност да бъде първият пътник в тези „безпилотни превозни средства“ и да изпита интелигентния начин на пътуване. Работната зона на RoboTaxi обхваща близо 100 станции, включително основната градска зона на Шънджън, с общ оперативен маршрут от повече от 200 километра и е напълно безплатна.

Първите станции включват градски паркове, изложбени зали, музеи и други места, които са най-посещавани и популярни сред гражданите.

По време на маршрута се поддържат временни промени в дестинацията. В колата има и аудио ръководства за туристически атракции. Системата за поръчването на такси е лесна и удобна за потребителя, като позволява на гражданите да преживеят най-модерното интелигентно изживяване. Можете да проследите пристигането по картата.

Що се отнася до софтуера, RoboTaxi използва най-новото поколение софтуерни и хардуерни системи, които могат да идентифицират точно участниците в движението в рамките на стотици метри и да направят ефективен план за шофиране и вземане на решения въз основа на пътните условия в реално време, точно както интелигентен „опитен шофьор“.

Освен това, RoboTaxi има десетки функции за гарантиране на безопасността, като интеграция на редица сензори, ефективно изчисляване на данните, динамично прогнозиране на препятствия, автоматично избягване на препятствия, дистанционно наблюдение чрез 5G. Така се гарантират по-безопасните и надеждни услуги за автономно шофиране при условия като нощ и силни дъждове.

С навлизането на автономните таксита, районът Футян ще разшири сътрудничеството с технологичната компания, за да ускорят внедряването на безпилотното шофиране и други стратегически нововъзникващи индустрии в демонстрационна зона за изкуствен интелект. Според Лиу Цюнян, партньор и вицепрезидент на компания „Юенжун Цисин“, все повече усилия ще бъдат влагани в технологичните иновации и научноизследователската и развойна дейност и ще се развиват услуги за автономна експлоатация на превозни средства на по-високо ниво, които ще допринасят за технологичното развитие на района на Големия залив (Гуандун-Хонконг-Макао).

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★★★
Късмет: ★★★★★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

l Наемат производствени халета на фалирали и изоставени заводи, за да гледат марихуана.  l 2021 г. чупи рекорди по разбити нелегални манифактури с огромни мащаби Изоставени халета в заводи все по-често се ползват за оранжерии, в които се отглежда марихуана, а много от задържаните са хора с легален бизнес и без криминално минало

Странно нещо е политическата отговорност - за едни е треска’, за други - греда. Отдавна имам намерение да поема моята. Близките ми, а и кметът, знаят това. Но чувството за морален ангажимент към хора, с които съм работил повече от десет години и с които освен грешки, сме направили и немалко добри за София неща

Представляващият "Продължаваме Промяната" Кирил Петков внесе днес в Централната избирателна комисия /ЦИК/ документите за регистрация на коалицията за участие в изборите за Народно събрание на 14 ноември 2021 г. Това съобщиха от пресцентъра на формацията. Необходимият брой подписи за регистриране са били събрани за броени часове

"Ювентус" се озова в зоната на изпадащите в италианската ...
Непримиримостта е силното оръжие на "Реал" (Мадрид). В това ...
Джанели: Успяхме, плаче ми се! Страдахме, но постигнахме ...
Страната ни записа най-доброто си представяне от 1997 г. ...
България е сред последните места по брой зарядни станции за ...
Гореща и вкусна пица си похапна Весела Бабинова. Актрисата, ...
Чешката тенисистка и мъжът й се качиха на върха на ...
Модерно електронно наргиле топли в студените вече вечери ...
Видя се, че само в младите българчета е бъдещето, казва ...
Мексиканският барабанист Антонио Санчес, който четири пъти ...
Голям риболовен турнир за журналисти организира ...
Седемдесет и третото издание на наградите "Еми", еквивалент ...
“Делото на Вазов, всичко, което той е написал и изрекъл, ...
Най-успешният сръбски сериал за последните 20 г. вече е в ...
Бившият световен шампион по бокс Амир Хан се замеси в ...
Набиращият популярност в Англия певец Харви Кантуел си ...