Треньорът на "Марек" Юри Васев: Готови сме за битка!

Юри Васев водеше "Миньор" (Перник), преди да поеме "Марек"

"Марек" е готов за битка срещу "Левски"!

Това заяви пред "България Днес" треньорът на бойкия тим от Дупница Юри Васев преди днешния мач на неговия отбор със "сините". Двубоят е 1/16 финал за Купата на България и ще се играе на стадион "Бончук" от 13 ч. На тази славна арена в миналото са падали главите на европейски грандове като "Байерн" (Мюнхен), посечен с 2:0. Бой е ял и самият сър Алекс Фъргюсън като треньор на "Абърдийн" с 3:2 (виж каретата).

"На нашия стадион се играе трудно, това е традиция, която се пренася през времето на "Бончук" - категоричен е Юри Васев. - Голяма част от сегашните футболисти са момчета от града. Отлично знаят колко е важно, особено в мачове като този с "Левски", да дадат всичко от себе си. Да играят за града и отбора. Хубаво е, че срещата е на 22 септември, Ден на независимостта и голям български празник. Надяваме се да подарим и един футболен празник на нашите привърженици. Очакваме много хора да дойдат на стадиона и да ни подкрепят. Вярвам, че няма да съжаляват и ще видят една истинска спортна битка на терена."

"Левски" ще търси задължителна победа при гостуването си на "Марек", защото турнирът за Купата на България е възможност за участие в Европа през следващия сезон. Именно това е целта, която треньорът на "сините" Станимир Стоилов е поставил пред отбора. В първите си два мача от Първа лига Мъри завърши наравно с отборите на "Локомотив" (Пд) и ЦСКА 1948. Но се вижда че тимът израства. Този път "Левски" е в ролята на фаворит и всичко освен победа ще се приеме за провал.

"Със Станимир Стоилов се познаваме добре и аз много го уважавам - признава Юри Васев. - Сега на терена ще бъдем съперници, но след мача отново сме приятели. Той е точният човек за "Левски" и може да изгради силен състав. Но ние ще направим всичко възможно да победим "Левски". Искаме да накараме цяла Дупница да се гордее с отбора си."

Мъри Стоилов иска да води "Левски" в евротурнирите
Мъри Стоилов иска да води "Левски" в евротурнирите
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене