Как да подготвим бебешките колички за зимата

Източник: Pixabay

Зимата е на прага, времето става все по-студено, но това съвсем не означа край на разходките с бебешки колички. Специалистите твърдят, че е полезно да извеждате бебето навън и в зимните месеци, стига температурата да не е под 0° C, да няма мъгла или силен вятър. Така ще помогнете на мъничето да се закали, да се адаптира към зимния цикъл и да спи по-спокойно.

По време на разходките имайте предвид, че детето не се движи, така че студът по-лесно го достига. От друга страна, ако го облечете и завиете повече от необходимото, има риск да го претоплите, въпреки ниските температури навън.

Ето защо е важно да се погрижите за комфорта на детето в количката. А освен да му осигурите топли дрехи, можете да се погрижите и за удобства в самата количка. Ето как да я подготвите, за да сте сигурни, че сте се погрижили перфектно за здравето на бебето.

Колелата

Различните модели бебешки колички имат различни колела и не всички са подходящи за разходки в снега. Ако климатът при Вас предполага дълги снежни седмици, погрижете се да имате тежка, стабилна количка с големи, въртящи се колела. Удачни са триколките, както и моделите за джогинг. Летните сгъваеми модели с малки гуми няма да Ви свършат добра работа.

Дъждобран

Ако досега не сте имали дъждобран, време е да се снабдите с найлоновото покривало за бебешки колички. То покрива цялата количка и предпазва бебето от вятър, студ, дъжд и сняг, като в същото време му позволява да разглежда наоколо по време на разходката.

Не покривайте цялата количка с одеяло. Това може да затрудни циркулацията на въздух и да създаде опасност за детето.

Чувал за количка

Някои колички разполагат със специално покривало, което се закопчава върху долната част на коша и предпазва тялото на детето. Ако нямате такова, добре е да вземете чувалче за количка. То е компактно и топло, спира студа и запазва топлината на тялото на бебето. Обикновено минава и над главата на детето, а някои модели можете да използвате и като свободна, топла качулка.

Подложка за количка

Гърбовете на бебешките колички са удобни, но обикновено са от тънка материя, която лесно може да пропусне студа до тялото на бебето. Дори да слагате детето в чувалче, погрижете се да имате и плътна подложка под него, за по-добра изолация. Можете да я използвате и през лятото, тъй като е мека и удобна, а и се сваля и пере при нужда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?
13 странни традиции от целия свят

Напишете дума/думи за търсене