Министерството на културата обяви конкурс за участие във Венецианското биенале 2022

Фасадата на сградата, където ще се помещава българското участие

Министерството на културата обяви конкурс за кураторски проект за участие на България в 59-ото издание на Венецианското биенале за изкуство, което ще се състои от 20 април до 27 ноември 2022 г. Темата е "Млякото на мечтите".

Предложенията трябва да са в два екземпляра на български език, при възможност и на английски, като единият е на хартиен носител, а другият идентичен екземпляр - на електронен носител (компактдиск/флашпамет).

В конкурса могат да участват само физически лица, самостоятелно или в екип. Кандидатите (кураторите и по възможност авторите) трябва да са регистрирани като самоосигуряващи се лица.

Допуска се кандидатстване само с едно проектно предложение.

Крайният срок за подаване на документи е 29 декември 2021 г. до 12,00 часа. Проекти, постъпили след крайния срок, няма да бъдат разглеждани.

При последното си участие на биеналето през 2019 г. България бе представена от Рада Букова и Лазар Лютаков и инсталацията им на тема "Как живеем". Изборът на авторите обаче предизвика скандали и дискусии доколко той е законен, както и за размера на отпуснатия им бюджет от държавата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене